Redactie
Redactie Advertorial 18 december 2019

Maak deze kerst nog betere foto’s met je smartphone

De feestdagen staan weer voor de deur, tijd voor eindeloos veel mooie kiekjes met al je vrienden! Maar je wil ook graag een portret van je labradoodle met kerstmuts en wat close-ups van al het lekkere eten. Wij helpen jou om in elke situatie de fijnste foto’s te maken.

Pre-dinner foto’s

Je hebt uren in de keuken staan zweten voor de perfecte coq au vin en gekleurde wortels met citroensaus. Dan is het wel zo leuk om hier wat mooie plaatjes van te schieten voor je blog, Instagram of om met de familie te delen. Met een paar handige tips maak je foto’s waar menig professionele fotograaf jaloers op is.

Zorg voor een mooie ondergrond. Bijvoorbeeld een leuk gekleurd bord of een bijzonder tafelkleed. Speel met kleur! Een gerecht zoals een salade, met veel kleur, komt veel beter uit op een egale achtergrond. Kijk wat het lekkerste gedeelte of ingrediënt van het gerecht is en zorg dat alle aandacht naar dat punt gaat. Maak bijvoorbeeld de achtergrond onscherp, zodat je gerecht er echt uitspringt.

Ook belangrijk bij food-fotografie is een camera met de juiste lens. Maar een super duur toestel heb je hier helemaal niet voor nodig. De HUAWEI nova 5T smartphone heeft namelijk maar liefst 5 camera’s waaronder een super macro lens. Zo kun je vanaf 4 cm close-ups maken en zelfs de sesamzaadjes op je zelfgebakken broodjes scherp in beeld krijgen. Met de AI functie (kunstmatige intelligentie) zorgt de camera bovendien zelf voor de juiste lichtinstelling voor het perfecte plaatje.

Selfie in je glitterjurk

Als alles klaar staat voor de grote avond, is het tijd om je kerstoutfit uit de kast te trekken. Een mooie selfie is niet alleen handig om met je vriendinnen te checken of jullie niet dezelfde jurk hebben aangetrokken. Maar kerst is ook het perfecte moment om een perfecte nieuwe profielfoto te maken – aangezien je er nop je ‘kerstbest’ uitziet.

Als jij zorgt dat je je favoriete outfit aan hebt, je de juiste hoek hebt gekozen en een niet te drukke achtergrond, zorgt de HUAWEI nova 5T voor de rest. Aan de voorkant van de telefoon zit een camera met selfie functie. De 4-in-1 pixel fusion zorgt voor de mooiste selfies terwijl de AI technologie de belichting en achtergrondverlichting in evenwicht brengt. Enige wat jij hoeft te doen is er fabulous opstaan. Easy does it!

Met z’n allen op de foto

Met z’n allen aan het kerstdiner is altijd memorabel en dus het perfecte moment voor een groepsfoto. Dat is altijd een beetje proppen en drukken, je kan natuurlijk een selfie stick erbij halen, maar… awkward! Positioneer daarom je vriendinnen zo dat iedereen op de foto past. Houd de camera wat hoger, zo krijg je meer mensen in beeld. En speel wat diepte en met voor- en achtergrond.

Helemaal makkelijk is het als je de 16MP groothoeklens van de HUAWEI nova 5T gebruikt. Zo krijg je gegarandeerd makkelijk iedereen in beeld. De f/2.2 ultragroothoeklens geeft een dramatische noot aan portretten en speelt bovendien zelf al met scherpte/diepte van de voor- en achtergrond.

Proosten in het donker

De avond loopt op z’n eind en een laatste keer wordt er op het feest geproost. De lichten gaan uit, de champagne komt tevoorschijn en een heerlijk dessert met vuurwerk sterretjes wordt geserveerd. Iedereen is wat losser en juist op dit soort momenten maak je de leukste foto’s van je vriendinnen.

Bij de meeste smartphones gaat de flits automatisch aan bij weinig licht, maar dit maakt foto’s plat en koud. Ook wordt er niemand blij van dat felle licht in z’n ogen. Maar gelukkig heeft de HUAWEI 5T een nachtmodus waarbij je zelfs in lowlight situaties nog mooie kiekjes kan maken. Met de nachtmodus maakt de telefoon binnen een paar seconden meerdere beelden. Deze foto’s worden vervolgens over elkaar heen gelegd om de beste elementen eruit te halen. Hierdoor zijn je foto’s zelfs in het donker scherp en goed belicht.

Meer controle op je foto’s

Wil je toch zelf iets meer controle over je foto’s dan kun je ook met diafragma, sluitertijd en ISO waarde spelen. De telefoon heeft dezelfde ISO instellingen als een professionele fotocamera. Deze kan je zo hoog als 102.400 zetten, waardoor je zelfs met de meest onmogelijke belichting haarscherpe kiekjes kan maken.

Ben jij helemaal klaar voor het kerstfeest en heb je zin om al deze tips uit te gaan proberen? Maar denk je: ho even, zo’n telefoon is een rib uit m’n lijf! De HUAWEI nova 5T kan je al voor 429 euro krijgen.

in samenwerking met Huawei

Reageer op artikel:
Maak deze kerst nog betere foto’s met je smartphone
Sluiten