Redactie
Redactie Reizen 29 jun 2020

Bestemming offline: deze 5 tiny houses kan je gewoon huren in Nederland

Tiny houses; het zijn vaak piepkleine woningen van slechts enkele vierkante meters. Door de efficiënte indeling, dromerige interieurs en innovatieve ontwerpen zijn ze ontzettend populair. Vooral op plekken in de bossen van Canada, in de Australische heuvels en allerlei tropische oorden omringd door natuur. Gelukkig heb je nu ook steeds meer tiny houses in Nederland!

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock.

Sinds een tijd zijn tiny houses steeds meer in trek. Niet alleen om in te logeren, maar ook om in te wonen. Zo bestaan er – ook in Nederland – heuse tiny house-parken waar je in je eentje op zo’n 20 vierkante meter kan wonen.

Wie dat nog iets te enthousiast vindt en nog niet klaar is om te ontspullen, kan ook een nachtje proeven door in een tiny house te logeren.

Logeren in een tiny house

Want naast dromerige tiny houses in verre landen, heeft Nederland óók een prachtig aanbod aan de meest romantische kleine optrekjes. Hoe leuk om daar een nachtje of een lang weekend in te logeren, in je uppie of met je lief?

We zochten de 5 mooiste van Nederland voor je uit!

Bron:
Bron:

Tiny house in Haaren

In de Brabantse natuur vind je dit té schattige tiny house, die lijkt op een soort pipowagen. De inrichting is authentiek maar heeft toch een vleugje modern, wel zo fijn.

Aan luxe geen tekort, het kleine optrekje heeft namelijk een stortdouche en zelfs een wasruimte.

Boeken? Bekijk voor meer informatie de website

Bron:
Bron:

Tiny house in Vierhouten

In de prachtige Veluwe vind je naast adembenemende bossen ook stulpjes waar je U tegen zegt, zoals deze ‘treehouse studio’ in Vierhouten.

Dit romantische tiny house ligt op een landgoed en stap je zo het bos in. Door de grote glazen ramen voel het net alsof je écht tussen de bomen slaapt. Hoe leuk?

Boeken? Bekijk voor meer informatie de website

Bron:
Bron:

Tiny house in Schoonhoven

Dit huisje mag dan wel piepklein zijn, het slaapt maar liefst 4 personen. Naast het romantische pastelblauwe kleurtje en lieflijk interieur, ligt het ook nog eens pal aan de rivier De Lek. Niet zo gek dat dit ‘Surf house Schoonhoven’ wordt genoemd dus!

Douchen doe je of in de rivier of je loopt naar het douchegebouw op de camping waar de tiny house bijhoort.

Boeken? Bekijk voor meer informatie de website

Bron:

Tiny house in Apeldoorn

Dit duurzame huisje heeft de naam Wikkelhouse en hoort bij Stayokay Apeldoorn. Het staat middenin de natuur, heeft ruimte voor wel 4 mensen én is modern en gezellig ingericht.

Boeken? Bekijk voor meer informatie de website

Lees ook: Bedrock Travel: hoe het komt dat microreizen steeds populairder wordt (wij zijn fan!)

Bron:
Bron:

Tiny house in Limburg

In het Limburgse Belfeld ligt het tiny house park Maasduinen. In de mooie Limburgse natuur – vlak naast de Duitse grens – huur je hier één van deze prachtige tiny houses.

Het huisje is compact maar gezellig ingericht, heeft twee verdiepingen en even verderop kan je gebruik maken van alle wellnessfaciliteiten. Best of both worlds!

Boeken? Bekijk voor meer informatie de website

Zo zie je maar weer, je hoeft heus niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen!

Lees ook: Vakantie in eigen land – 7 leuke staycation AirBnB plekjes in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bestemming offline: deze 5 tiny houses kan je gewoon huren in Nederland
Sluiten