Nieuws 18 jan 2018 Lianne Görtz

Tip voor je tentamen: Dit onderzoek zegt dat make-up zorgt voor goede cijfers

Tentamenweken. Het zijn de weken in het jaar wanneer je de hele dag in de boeken zit, comfortabele kleding aan hebt en ook geen zin hebt om ook maar iets aan jezelf te doen als je naar school moet. Maar een make-upje doet wonderen tijdens je tentamen.

Als je een tentamen hebt, heb je vast geen zin om je ‘s morgens helemaal op en top klaar te maken. Maar dit onderzoek heeft een goede tip om je volgende tentamen te gaan killen.

Het onderzoek vergeleek twee groepen studenten. Alle studenten maakten een toets, maar één groep had zich opgemaakt en de ander niet. Hieruit bleek dat de studenten die zich opgemaakt hadden voor het tentamen betere resultaten behaalden. Maar is dat niet gewoon toeval?

De onderzoekers denken van niet. Tijdens de toets werden er namelijk ook vragen gesteld over zichzelf, zoals hoe mooi ze zich voelden. De studenten met make-up gaven hier positievere antwoorden op. De andere groep niet. Blijkbaar hadden de make-uppers een beter zelfbeeld tijdens de toets, wat zich direct vertaalde naar de toets zelf.

Dit is toch wel de moeite waard om ‘s morgens een paar minuten eerder op te staan? Stop naast pen en papier ook maar die mooie lippenstift in je tas.

Reageer op artikel:
Tip voor je tentamen: Dit onderzoek zegt dat make-up zorgt voor goede cijfers
Sluiten