Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Gezondheid 22 sep 2019

Hallo platte buik! 6 simpele tips voor het verbranden van buikvet

Helaas is afvallen nog steeds niet onze hobby. Helaas is het zo dat veel vrouwen (althans vinden we vaak zelf) te veel buikvet hebben.

Het is eigenlijk ook een typische vrouwenkwaal; mannen hebben veel minder last van buikvet. Niet eerlijk. Het heeft namelijk te maken met onze vrouwelijke hormonen en lichaamstype.

Zeg maar gedag tegen dat randje buikvet

1. Eet dít als ontbijt

Niets voor niets wordt ontbijt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je in de ochtend al iets ‘verkeerds’ eet wordt afvallen lastig. De kans is dan namelijk groot dat je vetverbranding de hele dag stilstaat (shit!).
De simpele regel? Zorg er voor dat je een eiwitrijk ontbijt kiest. Kies daarom altijd voor minimaal 25 gram eiwitten in je ontbijt. Bijvoorbeeld: noten, zaden, pitten in je yoghurt of kwark of ei.

2. Geen avondsnacks = minder buikvet

Dit betekent dat twee tot drie uur voor het slapen niets meer eet. Wil je het afvallen nog duidelijker maken voor jezelf? Eet niets meer ná het avondeten. Zo hoeft je lichaam ‘s nachts geen overuren te draaien om dat buikvet te verbranden.

3. Zelfs verse sappen bevatten veel suiker

Tuurlijk zit er vitamine C in een glas verse sinaasappelsap. Maar er zit ook net zoveel suiker in als in een glas cola (OMG). Vruchtensappen uit pak zijn helemaal uit den boze. Doordat ze gepasteuriseerd zijn gaan er veel goede stoffen verloren. Laat die sappen staan dus.

4. Bak altijd in kokosolie of extra virgine olijfolie

Oeps, dit wisten wij ook niet: sojaolie, maïsolie, koolzaadolie en palmolie zijn helemaal niet goed bij afvallen. Deze oliën zijn hevig bewerkt en door een fabrieksmatig proces gegaan waar een benzineproducent (bij wijze van spreken) jaloers op is. Kies daarom voor kokosolie of extra virgine olijfolie.

5. Bij het opstaan direct twee glazen water drinken

Misschien wel de makkelijkste tip die er is voor overtollig buikvet. Tijdens het slapen verlies je een hoop vocht. Door direct twee glazen water te drinken zorg je ervoor dat je lichaam kan doen wat het moet doen: de verbranding op gang brengen.

6. Vind een afslank buddy

Niets vervelender dan de enige te zijn die bezig is met lijnen in je vriendinnengroep. Zoek daarom iemand in je naaste omgeving die ook bezig is met afvallen. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en inspireren. En als het even moeilijk wordt weet je bij wie je terecht kunt.

Meer over afvallen:

JasperAlblas.nl

Reageer op artikel:
Hallo platte buik! 6 simpele tips voor het verbranden van buikvet
Sluiten