Zijn jij en je partner uit elkaar? Zo kom jij met een opgeheven hoofd uit een break up

Dat uit elkaar gaan niet het leukste is van een relatie hoeven wij jou niet te vertellen. Al die maanden samen geweest en plotseling is het over. Daar blijf je dan achter met een gebroken hart en liefdesverdriet.

Je valt in een gat, want ineens sta je er weer alleen voor in het leven. Maar met deze tips kom jij met een opgeheven hoofd uit jouw relatie.

De tips om je beter te voelen na de breuk

Iedereen gaat anders met liefdesverdriet om. De een komt zijn huis niet meer uit terwijl de ander juist op pad gaat. Hoe je er ook mee omgaat, zorg ervoor dat je hieraan denkt.

Zeg als het niet gaat

Je kent het wel. Je zit er doorheen en iemand vraagt aan je hoe het gaat. Wat antwoord jij? Juist. Het gaat. Doe dit niet. Wees eerlijk tegen de mensen om je heen. Zij begrijpen het wel. Het is net uit tussen jou en je partner en dat is niet niks.

Geef jezelf de tijd om eroverheen te komen. Bel iemand waarbij je alles eruit kunt gooien en doe dat ook echt. Je liefdesverdriet opkroppen zorgt juist voor meer problemen. Verwen jezelf achteraf met een grote beker ijs of zak chips en zet een lekkere huil- of lachfilm op.

Wees niet boos op hem of haar

Nadat jullie uit elkaar zijn, ben je vaak boos op je ex. Doe dit niet. Boos zijn lost niks op. Wanneer je boos bent zeg je gemakkelijk dingen die je eigenlijk helemaal niet meent en dan ontstaat er ruzie. En dat is al helemaal niet de manier om uit elkaar te gaan.

Ben je toch boos en wil je jouw woede kwijt? Gooi het eruit op een andere manier. Schrijf het in een brief en verscheur het daarna. Of ga boksen. Boksen is niet alleen een leuke manier om van deze negatieve energie af te komen, het is ook nog eens goed voor je lichaam.

Verbeek het contact

Misschien denk je wel dat je vrienden met je ex kan blijven nadat het uit is. Maar als jij nog veel liefdesverdriet hebt, is dat niet echt een slim idee. Misschien dat het in de toekomst wel weer kan, maar voor nu is het beter om tijd voor jezelf te nemen.

Neem de tijd

Na een relatie voel je je al snel alleen. Hierdoor ga je op zoek naar een ander om de leegte op te vullen. Maar doe dit niet. Spring niet te snel in een nieuwe relatie. Vaak ben je er nog niet klaar voor omdat je met je ex in je hoofd blijft zitten. Wat je al helemaal niet wil is anderen pijn doen.

Als jij in een nieuwe relatie stapt zonder dat je over je ex heen bent, doe jij jouw nieuwe partner pijn. En dat was nooit je bedoeling. Geef jezelf de tijd om over jullie relatie heen te komen. Leer het om weer alleen te zijn, plan dingen met je vriendinnen en zoek afleiding zodat je niet aan je ex blijft denken.

Vergeef je ex

Vergeven is vaak het moeilijkste om te doen, maar ook de beste afsluiting van je relatie. Tijdens jullie relatie hebben jullie veel meegemaakt. Goede en slechte momenten. Je ex vergeven is niet goed voor je hem of haar, maar juist voor jezelf. Doordat het echt afgesloten is kan je verder met je leven en nieuwe mensen ontmoeten.

Het einde van een relatie is vervelend. Maar kijk er positief op terug. Zonder hem of haar had je veel leuke momenten en mensen in je leven gemist.

Meer over liefde:

Reageer op artikel:
Zijn jij en je partner uit elkaar? Zo kom jij met een opgeheven hoofd uit een break up
Sluiten