Yasmine Esser
Yasmine Esser Travel 16 okt 2018

Budget reistips voor Vietnam: Voor iedereen die reislustig is maar niet kan sparen

Op zoek naar zon, zee, strand, prachtige natuur, hippe steden, bruisende barretjes, goed eten, onaangeraakte cultuur én dat alles voor een prikkie? Dan is Vietnam waarschijnlijk dé bestemming voor jou. Want voor nog geen 300 euro vlieg je naar het veelzijdige Vietnam om van deze bovenstaande dingen te genieten.

Heb jij de laatste tijd ook weer nét iets te veel geld uitgegeven? Was uit eten gaan té aantrekkelijk of kon je die ene jas écht niet laten hangen? Ben je praktisch blut, maar wil je wél heel graag op reis naar een ver land? Lees dan snel verder.

Tips budget reizen Vietnam

Vietnam heeft zoals gezegd alles te bieden wat je zoekt in een vakantiebestemming. Wij geven je de beste tips en vertellen je wat je zeker niet mag overslaan.

Motorrijden kun je als de beste in Vietnam

Nu denk je waarschijnlijk: ‘Motorrijden?! Niks voor mij’. Maar dit is de allerbeste tip die we je kunnen geven. Door met de motor het land te verkennen zie je dingen die de doorsnee toerist nooit zal zien. Geen irritante verkopers met gladde praatjes, maar pure mensen die nog nooit een toerist hebben gezien. Op deze manier zie je het échte Vietnam.

Een motor huren doe je voor zo’n 15 euro per dag (Hier doe je dat bijvoorbeeld ) en de benzine kost al helemaal niks.

Denk je nou, dat motorrijden is écht niks voor mij, dan kun je er voor kiezen om bij een Vietnamees achterop te springen. Dit kost je ongeveer 65 euro per dag máár dan heb je er wel een gids bij die een route voor je bepaalt en de slaapplek regelt.

Doordat je in niet-toeristische gebieden verblijft, kost een verblijf gemiddeld 3 euro per persoon per nacht en een hoofdmaaltijd heb je al voor 1 euro.

motorrijden Vietnam

Drink eierkoffie in Hanoi

Als je in Vietnam bent kun je de steden Hanoi (waar je waarschijnlijk aankomt met het vliegtuig) en Ho Chi Minh niet overslaan. Deze steden met beiden een prachtig oud centrum, waar de scooters je om de oren vliegen, maar met daar omheen ook hippe moderne buurten hebben van alles te bieden.

Drink in Hanoi de authentieke eierkoffie of ga in Ho Chi Minh voor een koffie op 250 meter hoogte met uitzicht over de hele stad. In deze steden vind je ook de meeste hippe bars en exclusieve restaurants.

hanoi vietnam

Zon, zee, strand en oneindig veel zand

Om te beginnen: Phu Quoc. Kijk naar de onderstaande foto: moet er nog meer gezegd worden? Dit prachtige eiland wil je niet missen. Ook Mui Ne mag zeker niet aan je lijstje ontbreken. Naast surfstranden heb je hier namelijk ook prachtige zandduinen, waardoor het voelt alsof je in de woestijn loopt.

Phu Quoc vietnam

Ga voor de lampionnetjes naar Hoi An

Overdag wil je er niet komen vanwege de hordes Japanse en Chinese toeristen, maar ’s avonds hangt hier een bijzondere sfeer door de vele lampionnetjes langs de straat en op het water.

hoi an vietnam

Eenden voeren The Duck Stop

Eenden voeren is misschien wel het meest hilarische wat je in Vietnam gaat doen. Ook al klink het nog zo stom, je gaat hier geen spijt van krijgen. Voor een kleine donatie van een paar euro aan dit schattige boerderijtje mag je eenden voeren, maar niet zoals je dat normaal doet.

Zodra je voer in je hand doet, stormen alle eenden op je af om dit uit je hand te eten. Ook eten ze het om je voeten vandaan, met als resultaat: een voetmassage. Dit klinkt best een beetje eng, maar het bezorgt je de meest hilarische middag.

Daarnaast kan je bij deze boerderij een tochtje door de rijstvelden maken op de rug van een buffel, wat ook echt een heel gave ervaring is.

En dan: de natuur

Vietnam barst van de nationale parken vol prachtige natuur. Van hoge bergen tot prachtige watervallen, Vietnam heeft het allemaal. Boek ook zeker een cruise (voor iets meer dan 100 euro voor drie dagen) naar Halong Bay en Cat Ba. En ook een tochtje naar het hoge noorden naar de rijstvelden in Sapa mag niet ontbreken aan jouw reis.

natuur vietnam

Genoeg redenen om die reis naar Vietnam niet langer uit te stellen vinden wij.

Ook leuk:

Voeg Cambodja toe aan je bucketlist als je jong, blut en reislustig bent

Reageer op artikel:
Budget reistips voor Vietnam: Voor iedereen die reislustig is maar niet kan sparen
Sluiten