Voor eens en voor altijd – 4 tips hoe jij op de juiste manier conditioner gebruikt

Grote kans dat je tijdens je haren wassen shampoo én conditioner gebruikt. Nog grotere kans dat je dat al jaren op dezelfde manier doet. Want waarom zou je het anders doen als het op jouw manier ook gewoon werkt? Well, we can tell you. We hebben vier goede tips voor je op een rij gezet hoe jij het beste conditioner kan gebruiken.

Het heeft op verschillende manieren veel meer effect dan je zal je denken..

Tips voor het gebruiken van conditioner

Hoe fijn is het om voor eens en altijd te weten hoe jij je haar op de beste manier kan verzorgen? Juist, heel fijn. Want wie wil er nou niet het beste voor haar lokken? Beautify zou Beautify niet zijn als wij niet de beste tips voor je op een rijtje zouden hebben gezet. Read and learn..

1. Gebruik je conditioner na shampoo

Dit is iets wat je waarschijnlijk al doet. Good job. Maar waarom is dit eigenlijk het juiste? Na het gebruik van shampoo heb je een vochtinbrengende crème nodig om voedingsstoffen aan de streng van je haar toe te voegen. De rol van conditioner is om het vochtgehalte van het haar te verhogen en de elasticiteit ervan te verhogen. Daarnaast verzacht je je haarvezels. Klinkt logisch, toch? 😉

2. Doe eens een co-wash

Co-washen is je hoofdhuid wassen met conditioner. In conditioners zitten hele milde reinigers die je als vervanger van shampoo kunt gebruiken. Dit is een goede manier omdat co-wash de integriteit en kracht van het haar beschermt terwijl de natuurlijke oliën behouden blijven. Soms is het dus goed om je shampoo een keertje over te slaan en alleen voor de conditioner te gaan. Give it a try.

3. Spoel je conditioner niet helemaal uit

Wanneer je droog en krullend haar hebt, experimenteer dan eens met je conditioner niet helemaal uitspoelen. Laat tijdens het wassen een laagje achter die zijdeacht aanvoelt, en dus niet brandschoon. Het is misschien even zoeken naar de juiste hoeveelheid, maar wanneer je die eenmaal gevonden hebt – wil je nooit meer zonder. Je zult zien dat je haar heel mooi gevoed is en straalt als nooit tevoren.

4. Eerst conditioner dan shampoo

Soms kan de omgekeerde manier beter werken voor mensen met dun of plat haar. Aangezien zij vaak in een strijd zitten met conditioner, hoe licht de variant ook is. Als je het gevoel hebt dat de conditioner je wortels verzwaren, je krullen strekken of je haar vet laat aanvoelen, overweeg dan om de volgorde om te draaien. Ja, echt.

Gewoon eerst je conditioner overal aanbrengen en laten intrekken. Spoel het daarna uit en breng dan alleen wat shampoo aan bij je haarwortels. Dit zorgt ervoor dat de rest van je lokken gehydrateerd zijn, maar je wel een lift en een schoon gevoel op je hoofdhuid krijgt.

Lees ook: Toe aan nieuwe kapsel? Doe je inspiratie op bij de haartrends van 2020

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd – 4 tips hoe jij op de juiste manier conditioner gebruikt
Sluiten