Bye bye donkere kringen! Met deze tips zie jij er altijd heerlijk uitgerust uit – ook als je dat niet bent

Hoe leuk en gezellig de winter ook kan zijn, het brengt helaas ook wat minderheden met zich mee. We kunnen gedag zeggen tegen onze geliefde zon en zomers kleurtje en hallo tegen donkere wolken, regen én donkere kringen onder je ogen. Of toch niet?

Zelfs als het je wél een keer lukt om voldoende nachtrust te pakken, word je wakker met donkere kringen onder je ogen. Arrrrgh. Hoe komt dit en wat doe je ertegen? Beautify helpt je. De volgende dingen leerden wij van NIVEA:

Hoe ontstaan die donkere kringen onder je ogen?

De huid om je ogen is een stuk dunner dan de rest van je huid. Het bevat namelijk geen vetweefsel, maar juist een heleboel bloedvaten en lymfekliertjes. De donkere kleur komt doordat jouw bloed donkerder kleurt wanneer het weinig zuurstof of vocht binnenkrijgt.

De grootste boosdoeners zijn te weinig slaap en (te veel) alcohol, maar dat zijn niet de enigste oorzaken. Dit zijn de vijf mogelijke oorzaken van donkere kringen en wallen.

1. Genen

Bedank je ouders maar, want in sommige families worden van generatie op generatie een dunne huid doorgeven.

2. Tekort aan vitamine C, ijzer of zink

Wanneer je een tekort aan deze voedingsstoffen binnenkrijgt, kunnen de donkere kringen rondom je ogen betekenen dat je het toch écht nodig hebt. Misschien toch maar eens tijd voor een smoothie met wat bladgroenten.

3. Hooikoorts

Het is al verschrikkelijk wanneer je last van hooikoorts heb. Niezen en traanogen is namelijk niet echt waar je op zit te wachten, maar dat is niet het enige. Doordat je met hooikoorts vaak in je ogen wrijft, veroorzaak dit weer irritatie en kunnen de kringen rondom je ogen verergeren.

4. Te lang achter je computer

Je moeder zei het vroeger al tegen je en zelf weet je het natuurlijk ook. Te lang achter je scherm zitten is gewoon niet goed voor je én al helemaal niet voor je ogen.

5. Stress

Stress is ook een boosdoener van donkere kringen. De spanningen kunnen ervoor zorgen dat de kleur uit je gezicht trekt. Wanneer je stress ervaart, slaap je ook een stuk onrustiger en je begrijpt het al: dit is een veroorzaker van donkere kringen.

Tips om donkere kringen te verdoezelen

Het is nu eenmaal te laat: de donkere kringen hebben zich al gevormd onder je ogen. Maar niet getreurd, want de volgende tips kunnen jou helpen om de kringen te verminderen.

1. Thee, thee en nog eens thee

Hoeveel je ook van thee houdt, deze keer is het niet de bedoeling dat je het drinkt. Leg op elk gesloten oog een vochtig, koud zakje zwarte thee. Deze thee bevat namelijk tannine. Dit zorgt ervoor dat de zwelling vermindert.

2. Massage-tijd

Misschien wat anders dan een massage die je gewend bent, maar doordat je jouw ogen een mini-massage geeft stimuleer je de circulatie van het bloed in al die kleine bloedvaatjes. Druppel amandelolie onder je ogen en wrijf zachtjes van binnen naar buiten.

3. Komkommer

Komkommers zijn niet alleen lekker en gezond om te eten, maar helpt ook nog eens tegen die vervelende kringen rond je ogen. Komkommers bevatten namelijk vocht én vitamines en dat geeft een frisse uitstraling. Kom maar op met die schijfjes op mijn ogen.

4. Schüssler zout

Schüssler wat? Volgens de natuurgeneeskunst zorgt Schüssler zou voor een frisse blik. Door de homeopatische zouten wordt het evenwicht en de mineralen in je lijf herstelt.

5. Oogmaskers

Naast komkommerschijfjes werken oogmaskers ook goed. Deze helpen namelijk de bloedvaatjes en lymfekliertjes vernauwen, wat er weer voor zorgt dat de huid rond je ogen zichtbaar oplicht.

Misschien vind je dit ook leuk:

NIVEA

Reageer op artikel:
Bye bye donkere kringen! Met deze tips zie jij er altijd heerlijk uitgerust uit – ook als je dat niet bent
Sluiten