Heb je dun haar? Met deze tips ziet je haar er voller uit dan ooit

Dun haar betekent niets minder dan dat élke haar dunner is dan gemiddeld. Het goede nieuws is dat mensen met dun haar wel méér haar hebben. Oftewel: met de juiste tips krijg je ook de volle bos van je dromen.

De beste tips om dun haar voller te laten lijken

Het is belangrijk dat je het juiste kapsel voor dun haar kiest bij de kapper kiest. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan kan je nóg meer doen voor dikker ogend haar.

1. Gebruik bij dun haar verdikkende shampoo

Het klinkt logisch en dat is het ook. Een verdikkende shampoo zorgt er voor dat elke haar zich iéts uitzet. Met als resultaat dat je dunne haar dikker aanvoelt en uitziet. Dit is de eerste stap naar een vollere bos haar.

2. Conditioner voordat je je haar wast

Een conditioner voor je haar is belangrijk omdat dit er voor zorgt dat je haar gehydrateerd blijft. Maar het zorgt er ook voor dat dun haar nogal inzakt. Gebruik daarom eerst conditioner en daarna een shampoo voor een luchtige en volumineuze haardos.

3. Slaap met knotjes in

Word jij ook altijd wakker met een ingedutte haardos? Balen. Maak daarom knotjes (met schuifspeldjes!) in je haar zodat je haar veerkrachtig wordt. De volgende ochtend haal je je knotjes uit je haar en heb je een weelderige Vicotoria’s Secret look.

4. Droogshampoo op schoon haar

Droogshampoo wordt vooral gebruikt om het wassen van je haar een dagje uit te stellen. Maar droogshampoo werkt juist héél goed op schoon haar. Schoon haar is namelijk luchtig en met een beetje droogshampoo er in creëer je prachtig vol haar.

5. Touperen

Een eeuwenoude tip: het touperen van je haar. Toupeer je haar aan de aanzet zodat je haar direct vanaf de wortel volume krijgt. In combinatie met droogshampoo misschien wel de allerbeste tip voor dun haar.

6. Laat dun haar vaak bijpunten

De schaar is je beste vriendin. Net zoals bij iedereen is het haar aan de onderkant dunner dan bovenop. Helemaal bij fijn haar zijn de punten vaak een beetje smoezelig. Door het regelmatig bot te laten afknippen (je kapper weet wat je hiermee bedoelt) is je haar in zijn totaliteit voller.

7. Switch je haarscheiding

Als je lange tijd dezelfde haarscheiding draagt kan je haar slap en lui worden. Neem eens een andere scheiding en je zult zien dat je haar nog veel veerkracht heeft. Ook hier geldt weer: gebruik een beetje droogshampoo.

8. Wees lief voor je haar

Gebruik goede producten, föhn het niet te heet én bezoek regelmatig de kapper. Want dun of dik haar, gezond haar is het allermooiste.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Heb je dun haar? Met deze tips ziet je haar er voller uit dan ooit
Sluiten