Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 29 okt 2020

Yes please: 8 tips voor een egale en gezonde huid

Je merkt pas dat je huid niet meer egaal en gezond is, als dat niet meer zo is. Voordat je onzuiverheden tegenkomt let je meestal niet echt op je huid en vind je het eigenlijk vanzelfsprekend dat je huid ‘gewoon’ gezond is. In deze stressvolle tijd kan het zijn dat je huid je vaker opvalt. Deze 8 tips kan je gebruiken als merkt dat je huid minder egaal is dan anders.

Binnen no-time heb je een super smooth en gezonde huid.

8 tips voor een egaal en gezonde huid

Als je een egale huid wilt verzekeren, heb je een goede skincare-routine nodig. Er zijn veel redenen waarom je huid opeens kan gaan irriteren. Daarom is een consistente verzorging van de huid een must. Iedere huid is anders dus je moet goed letten met wat je op je huid smeert. Kijk daarbij altijd hoe je huid reageert op een product.

Psst, wil je dit artikel makkelijk teruglezen? Sla hem dan op met Pinterest.

Met deze tips van een dermatoloog, krijg je weer een super egale en gezonde huid:

1. Regelmatig exfoliëren

Bij exfoliëren verwijder de de bovenste laag van je huid en haal je alle troep er vanaf. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je gezicht regelmatig te scrubben. De cellen die verstopt zitten met viezigheid worden op deze manier weer schoon en je huid egaler.

Let wel op dat je niet te enthousiast aan de slag gaat. Als je te vaak of te hard exfolieert kan je je huid openhalen. Ga dus altijd na of je huid dit aankan, op deze manier kan je bepalen hoe vaak je kan exfoliëren.

2. Investeer in de juiste producten voor een egale huid

Met de juiste producten kan je ervoor zorgen dat je huid sterker en gezonder wordt. Kijk bijvoorbeeld eens voor vetzuren in producten – deze kunnen je huid sterker maken van binnenuit. Op deze manier kan je huid tegen meer stootjes en krijg je dus minder snel onzuiverheden. Daarnaast kunnen antioxidanten zoals vitamine C en E, ook je huid versterken.

3. Zoek naar een retinol-product die voor jou werkt

We hebben je al veel verteld over retinol. Retinol is een favoriet voor verschillende dermatologen, omdat het zoveel voordelen heeft. Daarnaast bestaan er allerlei verschillende producten met retinol voor verschillende huidtypen, dit zijn een paar van onze favoriete producten.

4. Crèmes zijn heilig

Een belangrijke tip voor een egale en gezonde huid is dag- en nachtcrème – doe deze vooral elke dag op. Je huid hydrateren kan geen kwaad, dit is alleen maar goed.

5. Probeer collageen supplementen

Collageen is een structureel eiwit dat in je huid zit – dit zorgt ervoor dat je huid egaal blijft. Hoe ouder je wordt, hoe meer het level van deze natuurlijke eiwitten daalt. Een manier om dit tegen te gaan is om supplementen in te nemen met collageen.

6. Blijf hydrateren

Water is één van de redenen waarom je huid egaal en gezond is. Hydrateren zorgt er namelijk voor dat je huid dikker wordt, hierdoor is het beter bestand tegen onzuiverheden.

7. Draag altijd zonnebrand als de zon schijnt

Zonlicht is ontzettend schadelijk voor je huid. UV-licht is één van de bronnen van vroege huidveroudering. Daarnaast kan je dit heel makkelijk voorkomen door altijd zonnebrand op te doen als de zon schijnt, bijvoorbeeld met één van deze SPF foundations.

8. Rust is key voor een egale huid

Als jij niet uitgerust en gestrest bent is je huid dat ook. Je huid is een orgaan en heeft net als alle andere organen een dagelijkse cyclus, slaap is daar één van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes please: 8 tips voor een egale en gezonde huid
Sluiten