7 tips van een haarexpert voor een prachtige dikke bos haar

Een dikke, volle bos haar is waar we allemaal naar streven. Toch lijkt er nergens een uitleg te staan over hoe je dit kan voor elkaar kan krijgen. Er is ook niet echt één oplossing. Iedereen zijn haar heeft een andere structuur en daarom werkt het voor iedereen anders. Wij delen de tips van een haarexpert voor een prachtige dikke bos haar.

Een mooie bos haar willen we allemaal wel.

Dikker haar

Er zijn veel verschillende manieren, maar deze tips zijn het meest natuurlijk.

1. Eet slimmer

Volgens Michelle Blaisure, een gecertificeerde tricholoog, hangt de dikte van je haar af van je genen. Wat je eet kan die genen onderdrukken of juist niet. Voor dikker haar moet je vaker proteïnerijk voedsel eten, zoals olijfolie en omega 3. Dit zijn producten zoals: zalm, avocado, noten, fruit en groenten.

2. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Let bij de shampoo die je gebruikt goed op voor welk haar het bedoelt is. Voor ieder haartype bestaat er namelijk een andere shampoo en conditioner. Hier hebben we een lijstje met shampoos voor mensen met dun haar, die misschien werken voor jou.

3. Was je haar niet té veel voor dikker haar

Te veel wassen kan je haar beschadigen. Er is niets beter voor je haar, dan je natuurlijke oliën. Als je je haar te vaak wast, was je deze bruikbare oliën eigenlijk weg.

4. Begin met je hoofdhuid

Als je je haar wel wast, let er dan goed op dat je het haar helemaal tot aan je hoofdhuid wast. Op je hoofdhuid kunnen veel bacteriën verzamelen, die de groei van je haar juist tegengaan.

Als je je hoofdhuid masseert tijdens het wassen activeer je de bloedsomloop in je schedel. Dit is een goede tip als je haargroei wilt stimuleren.

5. Laat je stylingtools even liggen, als je dikker haar wilt

Dat betekent even niet stijlen of föhnen. Stylingtools zorgen namelijk alleen maar voor beschadigen. Je zal meteen verschil zien.

6. Je haar borstelen is eigenlijk heel belangrijk

De natuurlijke oliën die je hoofdhuid produceert worden met het kammen van je haar door je haar verdeelt. Hierdoor beschadigt je haar minder en zal het extra gaan glimmen. Daarnaast helpt borstelen ook om je hoofdhuid schoon te houden.

7. Dikker haar? Fake it til you make it

Als je een illusie van dikker haar wilt creëren kan je verschillende producten gebruiken. Zoals bijvoorbeeld volume mousse, texture spray of droogshampoo.

Lees ook: Dit zijn de haartrends voor 2021 volgens top hairstylist Rick van het Meer

Reageer op artikel:
7 tips van een haarexpert voor een prachtige dikke bos haar
Sluiten