Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 24 mei 2017

Ha! Met deze tips ben je de fietsendief te slim af

Rijd jij ook op een barrel? Of misschien wel op een super mooie bike? Bang dat je geliefde fiets gestolen wordt? Dat snappen we. Niets is vervelender dan dat je op een zonnige dag naar je tweewieler toe loopt en je treft alleen nog één wiel aan. Of hij is gewoon compleet foetsie. Wáárom? Met deze tips ben je die fietsendief te slim af:

1. Maak het slot hoog vast

Als je al een goed slot hebt aangeschaft (zoals een scooterslot want ja dat is écht nodig in een grote stad), dan ben je goed bezig. Maar, laat hem niet op de grond hangen. Het slot is dan makkelijk kapot te slaan met een steen. Met een betonschaar kan de dief extra kracht uitoefenen.

2. Mooi groen is niet lelijk

Spuit je barrel in een opvallende kleur, zoals groen. Hierdoor wordt hij minder snel gestolen omdat dieven bang zijn dat ze gezien worden met die opvallende fiets. Het is bovendien ook erg handig: je vindt je fiets altijd terug. Kan nog wel eens een uitdaging zijn om vier uur ‘s nachts.

3. Ventiel

Een bekende truc is je ventiel kort langs je slot te zetten. Dieven proberen het slot open te breken met een schroevendraaier. Maar als je ventiel vlakbij je slot zit, dan nemen ze een te groot risico. Het ventiel kan dan afbreken en dan hebben ze helemaal niks meer aan je fietsie. Doei fietsendief.

4. Draaien maar

Zorg ervoor dat je je slot een paar keer om het frame draait of aan de paal waar je hem aan vast zet. Als je kettingslot straks staat, kunnen dieven minder goed door middel van draaien je kettingslot door midden breken.

5. Zet hem áltijd vast

Ook voor heel even. Dieven zijn op de loer en willen jouw barrel maar al te graag hebben.

6. Fietsenvriendjes

Heel handig als je met z’n tweetjes bent om de fietsen gewoon aan elkaar vast te zetten. Maar dieven kunnen ook in een bestelbusje langs rijden en tillen jullie fietsen dan zo in de bus. Zet ze altijd ergens aan vast wat niet gemakkelijk in een busje kan worden gegooid.

7. Voorwiel

Zet je kettingslot nooit alleen door het voorwiel ergens aan vast. Dat is een uitnodiging voor de bijklussende fietsendief. Hij draait het voorwiel van de fiets en gaat er vandoor met de rest. Hij fixt wel weer een voorwiel ergens anders namelijk.

LEES OOK: Meisjes die op Hollandse bodem wonen zijn hier verdomde goed in

Reageer op artikel:
Ha! Met deze tips ben je de fietsendief te slim af
Sluiten