Renée
Renée Life 29 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Wil je ook een Pinterest waardige gallery wall? Dankzij deze tips creëer je de allermooiste muur die je ooit hebt gezien

Op Instagram zie je ze veel voorbij komen bij interieur influencers: zo’n coole gallery wall. Maar hoe stel je zelf een gallery wall samen? In dit artikel leggen we het stap voor stap uit.

Een gallery wall is een eenvoudige manier om je interieur net dat extra’s te geven. Reken er maar op dat je vriendinnen vragen hoe je het hebt gedaan, zó professioneel ziet het eruit. Haal de interieur styliste in jezelf alvast naar boven en check hier hoe jij een Pinterest-waardige muur maakt.

Lees ook: Deze roze kamerplant staat prachtig in je interieur en heeft weinig aandacht nodig

Hoe maak je een gallery wall?

Het is niet een kwestie van mooie quotes, kunstwerken en landschappen bij elkaar hangen en klaar is Kees. Om een mooie gallery wall samen te stellen is het handig om stap voor stap te werken. Houd deze punten in gedachten:

1. Bepaal wat de eyecatcher wordt en stel de rest daarop af

Misschien heb je al één item dat je echt aan de muur wil hangen. Bepaal wat je eyecatcher is en stel de rest van de foto’s of posters hierop af. Zomaar beginnen pakt niet altijd even goed uit, dus denk het goed uit voordat je de spijkers in de muur slaat.

Het is juist leuk om verschillende stijlen te verwerken en niet voor één specifiek thema te gaan. De combinatie van een grafische print en een foto kan bijvoorbeeld heel mooi zijn. Of dat een bepaalde kleur terugkomt in de meeste posters van je gallery wall.

2. Kies verschillende lijsten uit

Van tevoren denk je misschien dat het een heel goed idee is om alle lijsten in dezelfde kleur te doen. Als dat je stijl is: doe het. Maar wat heeft iedere Pinterest proof gallery wall met elkaar gemeen? Juist, dat er verschillende lijsten worden gebruikt.

Kies daarnaast voor verschillende groottes. Wat kleine, medium en grote posters bij elkaar is interessanter om naar te kijken dan alleen maar posters van dezelfde grootte. De diversiteit maakt jouw gallery wall juist zo mooi.

3. Leg alles eerst op de grond om feeling te krijgen voor de juiste compositie

Als je een gallery wall maakt wil je alles op een mooie manier ophangen. Hiermee bedoelen we niet letterlijk mooi ophangen (wat ook belangrijk is), maar de compositie. Door het eerst op de grond uit te stippelen is het veel makkelijker ophangen, omdat je weet wat waar komt de hangen.

Let hierbij ook op dat de afstand tussen de lijsten gelijk is. Het ziet er al snel gek en inconsistent uit als de afstand niet overal even breed is. Tot slot raden we aan om je favoriete stuk op ooghoogte te hangen. Klinkt misschien laag en spannend, maar geloof ons. Het midden van de gallery wall op ooghoogte hangen geeft het een professioneel randje.

Posters bestellen

Kun je niet wachten om posters te bestellen, lijsten uit te zoeken en te beginnen aan de compositie van je eigen gallery wall? Bij Poster Store scoor je niet alleen de mooiste posters, maar krijg je via Beautify ook nog eens een fijne korting van 30%.

De code Beautify30 is geldig tot en met 9 juni 2019 en geeft je 30% korting op posters (exclusief Selection).

Onze favoriete gallery walls

Laat je inspireren door de volgende pareltjes. Dit zijn onze favoriete walls:

Lees ook: Deze waanzinnige accessoires onder de €20 maken je interieur helemaal af

Reageer op artikel:
Wil je ook een Pinterest waardige gallery wall? Dankzij deze tips creëer je de allermooiste muur die je ooit hebt gezien
Sluiten