Dof haar door de zon? Door deze 5 tips blijft jouw haar gezond in de zomer

Even je haar opsteken voordat je het zwembad induikt om vervolgens met een bos stro je bed weer in te stappen. Dat gebeurt ons allemaal weleens in de zomer, maar het is niet per se heel goed voor je haar. De mix van zon, zoute zee en zand kan voor heel wat schade zorgen.

De gevreesde drie Z’s zijn deze zomer geen probleem meer voor je lokken, want deze producten en oplossingen zijn jouw reddingsmiddelen.

Zo bescherm je je haar deze zomer

Gelukkig hebben we de experts van het beautymerk KEUNE ingeschakeld om je van dit probleem af te helpen. Door deze vijf tips blijft jouw kapsel deze zomer gezond en glanzend.

1. Leave-in conditioner

Een leave-in conditioner wordt vooral aangeraden te gebruiken voordat je de zee of het zwembad induikt. Het creëert een laagje waardoor je lokken minder snel aangetast worden door zout en chloor.

2. Gebruik anti-chloor producten

Was je haar tijdens je vakantie altijd met anti-chloor producten of zout shampoo in combinatie met haarmaskers. Hierdoor wordt je haar weer lekker zacht en glanst het mooi.

3. SPF voor haar

Niet alleen je gezicht heeft een UV-factor nodig, maar ook je haar wordt van nature niet beschermd tegen de zon. KEUNE heeft een nieuw pareltje toegevoegd aan de haarcollectie, namelijk Style Humidity Shield, die een UV-factor bevat.

4. Haar opsteken

Het liefst niet met een normaal elastiek, maar met een Invisibobble of scrunchie. Zo voorkom je dat je haar enorm gaat pluizen van de zon en het staat ook nog eens super zomers.

5. Tools vermijden

Je haar heeft al genoeg hitte te verduren, dus brand je vingers niet aan het gebruik van hitte tools deze zomer. Hierdoor beschadig je je haar nog meer. Zeker als je al last hebt van gespleten puntjes.

Lees ook: Beautify test: de lekkerste zonnebrandcrèmes die jij deze zomer wil gebruiken

Reageer op artikel:
Dof haar door de zon? Door deze 5 tips blijft jouw haar gezond in de zomer
Sluiten