Tips over hoe je de messy bun draagt met lange haren

Hoewel lange haren vaak vrijwel iedereen jaloers maken, zit het vaak voornamelijk in de weg en is het bijna onmogelijk mooie kapsels te bouwen met al die zware lokken. Je haren kunnen niet 'even' net uit bed, een simpele up do bestaat niet echt en de nu oh zo hippe messy bun is ironisch genoeg verschrikkelijk moeilijk om te creëren. Dit is hoe je hem toch onder de knie krijgt:

Maak je haar nat

Zoals eigenlijk voor alle kapsels geldt: alles is makkelijker te maken met iets viezer haar. De natuurlijke oliën zorgen namelijk voor meer structuur. Mocht je toch je haren hebben gewassen, föhn je haren dan niet helemaal droog. Laat het het liefst opdrogen tot het alleen nog een beetje dampig is en ga daar verder mee aan de slag.

Creëer textuur

Waarschijnlijk weet je met lang haar als geen ander hoe glad het kan zijn. En dat is een compleet drama voor wanneer je een kapsel probeert te maken met structuur. Ga daarom lekker los met de droogshampoo. Bovenop, bij de aanzet en de lokken zelf. Goed inkneden en de structuur is daar. Of in ieder geval alweer iets meer dan voorheen.

Probeer een topknot

Jup, want ook dié valt onder de messy bun. Het gaat er meer om wáár je je bun plaatst. Begin met een hoge paardenstaart en wikkel de staart om de basis. Zet hem vast met een elastiekje of schuifspeldjes en trek voorzichtig een paar haartjes los voor een messy effect.

Gebruik maar één elastiekje

Liever toch een lagere bun? Maak je knot dan eigenlijk zoals je hem maakt wanneer je heel snel je haar moet vastmaken. Haal je haar één keer door het elastiekje en vervolgens nog een keer voor de helft. Sla hem er nog een keer omheen en zet de rest vast met schuifspeldjes.

Maak het messy

Zorg naast structuur ook voor uitstekende plukjes. Die bobbels die je normaal wel eens per ongeluk op je hoofd krijgt na het aantrekken van je paardenstaart? Die moet je hebben. Zorg voor een oneven oppervlak boven op je hoofd en omarm de messiness.

Reageer op artikel:
Tips over hoe je de messy bun draagt met lange haren
Sluiten