Heb je de laatste dagen continu een slecht humeur? Deze tips laten je meteen beter voelen

Soms heb je gewoon van die dagen dat je er echt even doorheen zit en je het liefst in je bed blijft. Geen paniek, iedereen heeft weleens last van een dipje. Maar met deze tips voor je humeur ben je er zo weer bovenop.

Soms heb je gewoon echt even een knuffel nodig van iemand die je vertelt dat alles wel goedkomt. Vooral nu de dagen donkerder en kouder zijn heb je er extra veel last van. Gelukkig ben je niet alleen. De volgende tips helpen je om vrolijker de winter door te komen.

Tips om je humeur een boost te geven

Verdrietig zijn, in een dipje zitten of chagrijnig. Iedereen gaat er anders mee om. De een gaat lekker eten en de andere blijft een dagje thuis films kijken. Zeg maar dag tegen dat dipje, want met deze tien tips voel jij je binnen no time weer helemaal gelukkig.

1. Eten is goed voor je humeur

Wat doen wij nu liever dan eten? Juist, helemaal niets. Komt dat even goed, want van eten word je namelijk gelukkig en dat is nu net wat je nodig hebt tijdens een dipje. Nu hebben we het nu hebben we het niet over die zak chips of beker ijs (hoewel dit ons wel extreem vrolijk kan maken), maar over eten als noten, zalm, zaden, eieren, ananas en natuurlijk niet te vergeten: kaas.

In dit voedsel zitten ingrediënten die ervoor zorgen dat jij weer vrolijk wordt. Samen met een lekker stuk en nog een chocoladereep zit jij dus helemaal goed.

2. Luister naar vrolijke muziek

“Because I’m happy. Clap along if you feel like a room without a roof.” Pak je lekkerste én vrolijkste Spotify lijst er maar bij, want muziek maakt jou helemaal gelukkig. Muziek is namelijk super krachtig voor je humeur.

3. Lees een goed boek

Oké, we zijn nu eenmaal dol op een leuke serie of goede film, maar heb je ooit wel eens een boek gelezen waarbij je alles om je heen vergat? Geloof ons, dit is nog tien keer beter dan die ene film. Samen met deze thriller boeken vergeet je bijna wat Netflix is.

4. Doe een dutje

Wie houdt er niet van slapen? Wanneer we wakker worden in de ochtend denken we al aan wanneer we weer kunnen slapen. Slapen maakt gewoon écht alles beter en ook nog eens gelukkig. Dus trek je pyjama maar weer aan en kruip je bed in, want het is tijd voor een heerlijk dutje. Wedden dat jij je hierna weer top voelt?

5. Laat je emoties los

Misschien koppel je huilen niet aan vrolijk zijn, maar hey, een potje huilen voelt soms zo ontzettend goed dat je je achteraf weer helemaal top voelt. Soms is het gewoon eventjes alles wat je nodig hebt. Pak die tissues maar tevoorschijn en laat je emoties gaan.

6. Ruim je kamer op

Wij weten en snappen nog steeds niet waarom, maar wanneer jij even in een dipje zit, heb je soms gewoon echt de drang om je huis schoon te maken. Dat terwijl je het normaal eigenlijk altijd uitstelt. Je huis wordt zo niet alleen schoon, maar ook je gedachtes krijgen hierdoor een flinke “opknapbeurt”. Haal die bezem maar uit de kast.

7. Ga iets doen met vriendinnen

Wie maken jou altijd, maar dan ook echt altijd vrolijk als je het nodig hebt? Precies, je beste vriendinnen. Blijf daarom niet alleen in je huis hangen, maar bel de meiden op en trek die fles wijn open. Het is namelijk tijd om weer even hard te lachen met jouw favoriete meiden.

8. Ga wandelen

Hoewel je het liefst in je bed blijft liggen, is het minstens zo lekker om een wandeling te maken. Een wandeling zorgt niet alleen voor een frisse lucht en een goed humeur, maar het is ook nog eens onwijs goed voor je. Dus hup die deur uit.

9. Kijk een leuke film

Pak je beste digitale vriend Netflix er maar bij, want het is tijd voor een heerlijke komische film. Gelukkig zijn er genoeg te vinden op onze favoriete streamingdienst. Binnen no time ben jij weer helemaal vrolijk. Plof daarom maar neer op de bank samen met een deken en een warme kop chocolademelk en snacks en geniet van de allerleukste films.

10. Knuffel met dierbaren

Een dikke knuffel is soms echte even alles wat je nodig hebt om je weer vrolijk te voelen. Al is het van je partner, je beste vriendin of je moeder. Wanneer jij je down voelt, is dit bijna de beste oplossing. Dus kom maar door met al die liefde, want je hebt gewoon echt nodig.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Heb je de laatste dagen continu een slecht humeur? Deze tips laten je meteen beter voelen
Sluiten