Als je last hebt van ingegroeide haren wil je deze 6 tips lezen

Er zijn een paar dingen in het leven waar we echt een hekel aan hebben, maar er is één ding dat misschien wel de nummer 1 plek op de lijst verdient. Namelijk ingegroeide haren. Gelukkig hebben wij de tips waardoor jij er geen last meer van hebt.

Van het pijnlijke gevoel tot de vervelende jeuk, alles aan een ingegroeide haar is verschrikkelijk. Waarom ze bestaan mag iemand ons haarfijn uit komen leggen, maar gelukkig hebben we ook voldoende aan de volgende tips.

Tips tegen ingegroeide haren

Ingegroeide haren ontstaan doordat de haren er op het laatste moment voor kiezen om toch niet naar buiten te komen. In plaats daarvan groeien ze weer terug in je huid wat zorgt voor irritaties. Deze tips moeten je helpen:

1. Exfoliëren, exfoliëren en nog eens exfoliëren

Een oorzaak van een ingegroeide haar kan zijn dat een haarzaakje verstopt raakt met dode huidcellen. Klinkt niet echt prettig, maar gelukkig is het makkelijk te verhelpen. Namelijk regelmatig exfoliëren. Door dit regelmatig te doen, voorkom je de opbouw van dode huidcellen op de huid. Nog op zoek naar het juiste product? Probeer dan deze van Paula’s Choice voor een mooie huid.

2. Zorg dat je een goede scheermes gebruikt

De grootste oorzaak van ingegroeide haren? Scheren. Wanneer het weer teruggroeit hebben de haartjes als het ware een scherpe rand die gemakkelijk weer terug in de huid prikt. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede scheermes met een scherp mesje gebruikt. Wax je? Dan hebben de zachte haren moeite om door de huid heen te komen. In dit geval helpt exfoliëren.

3. Overweeg ontharingscrème

Doordat scheren het grootste probleem is voor ingegroeide haren, is het misschien ook een idee om te kiezen voor een goede ontharingscrème. Dit zorgt ervoor dat de scherpe haren niet teruggroeien. Op zoek naar een goede? Dan is deze ontharingscrème voor een gevoelige huid precies wat je wil.

4. Gebruik altijd scheerschuim

Wil je toch blijven scheren? Zorg er dan voor dat je altijd een goede scheerschuim gebruikt. Scheren op een droge huid is natuurlijk nooit een goed idee. Door het gebruiken van scheerschuim voorkom je dat er gevoelige plekken ontstaan. Zo dus ook deze vervelende haartjes.

5. Scheer in de goede richting

Zorg ervoor dat dat je met de haargroei mee scheert. Doe je dat niet? Dan worden jouw haren scherper afgeschoren én is de kans dus groter dat het terug je huid in groeit.

6. Blijf van een ingegroeide haar af

Zo hard je best gedaan, maar is het toch een haartje gelukt om terug te groeien? Probeer er dan niet aan te zitten. Wanneer je er aan zit, is de kans groter dat je het haartje nog dieper de huid in drukt. Of er ontstaat door de bacteriën op je handen een infectie en da’s al helemaal geen pretje.

Ingegroeide haren verdwijnen meestal zonder dat je er iets aan hoeft te doen, maar anders kan je ook gebruik maken van een pincet om ‘em eruit te halen. Ligt het haartje te diep? Dan kan je altijd nog even voor de zekerheid langs je huisarts gaan.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Als je last hebt van ingegroeide haren wil je deze 6 tips lezen
Sluiten