Krullend haar? Met deze 9 tips zullen jouw krullen nóg mooier vallen

Ben jij gezegend met een grote bos krullend haar? Lucky you. Genoeg vrouwen zijn dagelijks in de weer met krultangen om enigszins de helft van de krullen te creëren die jij hebt. Maar hoewel de natuur je gezegend heeft met al die krullen, kunnen ze soms ook moeilijk te temmen zijn. Gelukkig bestaan daar handige trucjes voor.

Wat zul jij vaak horen hoe trots je mag zijn op jouw bos. Hoe jaloers mensen zijn op jouw haar. En wat voor fantastische genen je hebt. Hoe fijn die complimentjes ook zijn, er zijn ook dagen dat je zou willen dat je steil haar had.

Naast dat we natuurlijk altijd willen wat we niét hebben, kost ‘het onderhoud’ van krullend haar vaak tijd, veel tijd. Er is altijd wel een krul die dwars ligt en de regen is en blijft je grote vijand. Maar wees gerust. Wij verzamelden de allerbeste tips om jouw natuurlijke haardos zo mooi mogelijk te krijgen. Zodat je iedere dag naar je eigen spiegelbeeld kan glimlachen.

1. Zoek een kapper gespecialiseerd in krullend haar

Het begint allemaal bij een goede kapper. Krullend haar vereist een andere techniek en vaardigheid. De manier waarop ze worden geknipt, bepaald mede hoe jouw krullen daarna zullen vallen. Zoek daarom een kapper die gespecialiseerd is. Als het goed geknipt wordt, scheelt het je heel veel tijd wanneer je zelf je haar gaat doen.

2. Droog je haar met een t-shirt

Laat die handdoek maar links liggen. Door een t-shirt te gebruiken ontstaat er minder pluis. Een t-shirt is immers veel gladder dan een handdoek. Daarnaast beschadigt een t-shirt krullend haar niet.

Je kunt het t-shirt ook als een tulband om je hoofd binden. Je zult zien dat je haar snel droog is doordat het t-shirt al het water opzuigt. Als je het t-shirt weer verwijdert vallen je krullen nu al mooi rondom je hoofd.

3. Kies producten voor krullend haar

Die weelderige bos vraagt om een intensievere verzorging speciaal voor jouw type haar. Ga daarom tijdens het wassen van je haar voor een shampoo en conditioner die speciaal zijn ontwikkeld om je krullen te accentueren. Hierdoor zullen je krullen makkelijker te handelen zijn, zullen ze zachter aanvoelen en zullen ze mooi bouncen.

Ook na het wassen is het van belang om de juiste producten te kiezen. Kies voor producten die pluis tegen gaan en zorgen voor extra versteviging gedurende de dag.

4. Breng de producten aan op vochtig haar

Of je nou voor een crème, mousse of spray gaat, breng de producten aan op vochtig haar. Op vochtig haar kun je namelijk de producten beter verdelen en is het haar beter in staat de producten op te nemen.

5. Gebruik een diffuser

Föhns zijn helaas niet je allergrootste vriend, tenzij je een diffuser gebruikt. Zonder diffuser worden je krullen eerder steil. Met een diffuser kun je ze een boost geven waardoor je haar volumineuzer wordt en je krullen mooier zullen vallen.

6. Borstels mag je links laten liggen

Sterker nog, we raden je het ten zeerste aan. Borstels zorgen voor pluis. Heb je klitten? ‘Kam’ die uit je haar door je vingers te gebruiken. Het liefst onder de douche. Ten eerste zijn klitten makkelijker te verwijderen uit nat haar dan wanneer je haar droog is. Ten tweede verstoor je je krullen zo niet waardoor de natuurlijke vorm in tact blijft.

7. Een masker doet wonderen

Heb je wel eens het 1-Minuut Masker geprobeerd? Binnen een minuut word je haar van binnen en van buiten gevoed. Het kost je vrijwel geen tijd en je doet je haar er veel plezier mee.

8. Slaap op een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop zal de minste pluis veroorzaken. Zo kunnen je krullen een dagje langer mee en hoef je niet iedere dag je haar opnieuw te wassen. Word je aanzet iets te vet? Gebruik dan een droogshampoo. Met onze Andrélon Langer Fris droogshampoo kun je het wassen makkelijk een dagje uitstellen. En daardoor gelijk je wekker iets later zetten.

9. Alsnog een bad hairday?

Er zal altijd een dag zijn waarop die krullen écht niet meewerken. De oplossing is eigenlijk simpel. Gebruik een krultang om bepaalde krullen extra in te draaien. Zo kun je de vervelende strengen alsnog een mooie krul geven en het stylen zoals jij dat graag wil.

Reageer op artikel:
Krullend haar? Met deze 9 tips zullen jouw krullen nóg mooier vallen
Sluiten