Worden je nagels maar niet lang? Lees dan deze tips om je nagels weer langer te groeien

Als we eens in de zo veel tijd onze nagels willen laten groeien, is het opmerkelijk hoe lastig dit kan zijn. Met de volgende tips wordt het hopelijk een stukje makkelijker en heb jij binnen een mum van tijd je gewenste nagellengte.

De ene keer scheurt een nagel al af als we onze jas dichtritsen, de andere keer kunnen we er gewoon niet van afblijven en scheuren we ze zelf af. Laat vooral de kunstnagels achterwege, deze heb je na het lezen van de volgende tips niet meer nodig.

De ultieme tips voor het laten groeien van je nagels

Het laten groeien en behouden van langere nagels is dus niet altijd even makkelijk. Neem vooral de volgende tips mee in het groeiproces voor de mooiste, goedverzorgde nagels.

1. Gebruik ze niet als gereedschap

Sta er maar eens bij stil hoe vaak je je nagels als gereedschap gebruikt. Alleen al bij het openen van een blikje cola vergroten we telkens de kans op brozere nagels. Probeer hierop te letten en te verminderen. Bij het krassen van een kraslot kun je voortaan dus beter een munt pakken.

2. Probeer ze niet meer te splijten

Natuurlijk, we vervelen ons weleens een keer en zijn snel geneigd onze nagels als het ware uit elkaar te splijten. Probeer dit dus vooral niet meer te doen. Hierdoor verwijder je een nagellaag en wordt je nagel steeds dunner – en dus kwetsbaarder. Als je ze langer wilt hebben, wil je wel dat deze van begin af aan al goed verzorgd worden.

3. Draag vooral vaker nagellak

Misschien een tip waar je van opkijkt. Maar elke dag een laagje nagellak kan er al voor zorgen dat ze meer beschermd en minder kwetsbaar zijn. Dit kan er tegelijkertijd ook voor zorgen dat je ze minder gaat splijten. Win-win.

4. Wachten, wachten en nog meer wachten

Helaas groeien onze nagels niet van de ene op de andere dag, dus wees vooral geduldig tijdens dit proces. Zijn je nagels nu nog kort, focus je dan vooral op de verzorging, zodat ze goed en sterk zijn als ze lang zijn. Zo kun je ervoor kiezen om je nagelriemen regelmatig in te smeren met nagelolie en eventueel biotine te slikken om je nagels sterker te maken.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Worden je nagels maar niet lang? Lees dan deze tips om je nagels weer langer te groeien
Sluiten