Volg deze 11 tips als je je haren wilt laten groeien tot jouw droomlengte

Je haren groeien ongeveer anderhalve centimeter per maand. Dat betekent dat het een eeuwigheid duurt voordat je een korte bob lang hebt laten groeien. Als je graag de lengte van je haar à la Rapunzel wilt hebben, volg dan snel deze elf tips.

Lang haar? Zo laat jij je haar langer dan ooit groeien

1. Een goed dieet

Michelle Cleveland, de haarstylist van grote sterren zegt: “Een gezond dieet en goede vitamines zijn heel belangrijk wanneer je sterke, lange haren wilt.” Eten zoals zalm zit vol met omega-3 en omega-6. Daarnaast zit bepaald eten vol met antioxidanten die haarverlies tegengaan.

Houd je niet van zalm? Dan zijn bonen misschien jouw go-to eten voor lange lokken. Daar zit namelijk veel ijzer en biotine in, wat ook goed is voor sterk en gezond haar.

2. Zorg voor een sterke hoofdhuid

Sterk haar staat gelijk aan een sterke hoofdhuid. Een manier om je haren dikker te maken, is door dagelijkse hoofdhuid massages. Haarstylist Justine Marjan zegt dat elke dag vijf minuutjes je hoofdhuid masseren wonderen doet voor de dikte en lengte van je haren.

Als je zelf geen zin hebt om elke dag vijf minuten je hoofd te kriebelen, vraag het dan gewoon aan je lover. Dat vindt hij of zij vast geen probleem.

3. Stel je knipbeurt uit

Het is echt niet zo dat je elke zes tot acht weken een bezoekje moet brengen aan je kapper. Zolang je goede producten gebruikt, tenminste.

Michelle zegt: “Als je goede shampoo en conditioner gebruikt en daarnaast zo nu en dan maskers en hittebescherming aanbrengt, kan je zes maanden zonder knipbeurt gaan.” Zes maanden zonder knipbeurt? Dat betekent ongeveer negen centimeter langer haar. Daar zeggen we geen nee tegen.

4. Slaap op zijde

Grote kans dat je, net als wij, gewoon op een IKEA kussensloop ligt ‘s nachts. Daar is helemaal niks mis mee, maar als je echt heel graag sneller langer haar wilt, dan wil je misschien je katoenen kussenslopen vervangen door zijde.

Slapen op zijde zorgt voor minder frictie waardoor je haren minder snel afbreken. O ja, het zorgt er ook voor dat je minder rimpels krijgt. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

5. De regel van één

De regel van één? Dat betekent dat je nooit je haren moet föhnen én stylen op dezelfde dag. Haarstylist Laura Polko zegt: “In een perfecte wereld is aan de lucht gedroogd haar de beste haarstijl, maar dat is voor veel mensen niet de realiteit. Doe het een of het ander en op dagen dat je vrij bent, raad ik niet aan om met de stijl- of krultang over je haren heen te gaan.”

Dus, de conclusie is dat te veel hitte ten alle tijden beter vermijd moet worden. Vooral op een vrije dag. Naast dat het dan niet nodig is, is het een reden om langer in je bed te liggen ‘s ochtends. Win-winsituatie, toch?

6. Geef je haar rust

Als je langere haren wilt, is het beter om je lokken af en toe een beetje rust te gunnen. Marjan zegt: “Hoe meer je je haren wast en styled, hoe meer negatieve effecten het heeft op de kwaliteit van je haar.”

Soms is het onvermijdelijk en moet je wel wat aan je haren doen, maar doe het dan met de juiste beschermingsproducten.

7. Verander je paardenstaart

Je haren in een staart doen is af en toe heerlijk, maar hoge, strakke paardenstaarten zorgen ervoor dat je haren ook breken. Ga daarom eerder voor een losse en lage staart. Op die manier zijn je haren wel uit je gezicht, maar beschadig je je haren niet.

8. Borstel beter

Een borstel van goede kwaliteit doet ook wonderen voor je haren. Veel mensen borstelen hun haren dagelijks, maar met een slechte borstel breekt daardoor ook enorm veel af. Dat is natuurlij hartstikke zonde.

Met een goede borstel is het echter helemaal niet erg. Haarstylist Adam Campbell zegt: “Borstelen stimuleert bloedsomloop naar je hoofdhuid en dat zorgt voor sterker haar. Daarnaast zorgt borstelen ervoor dat natuurlijke oliën door je haren komen, waardoor je haren gevoed worden.”

Goed borstelen is ook belangrijk. Begin onderaan met de knoopjes en werk naar boven. Ga niet wild van boven naar beneden met je borstel, dat is funest.

9. Ga voor donker

Marjan zegt: “Blond haar zorgt ervoor dat je haar veel kwetsbaarder is om te breken. Ik raad altijd aan dat je beter blond kort haar kan hebben, of donker lang haar.” Lekker terug gaan naar brunette dus.

10. Olijfolie

Het schijnt zo te zijn dat je haren wassen met koud water in combinatie met olijfolie ervoor zorgt dat de buitenste laag van je haren dichtgaan, waardoor het glanzender wordt. Daarnaast betekent het dat het minder kwetsbaar is voor hitte daarna. Pas wel op dat het niet enorm vettig wordt.

11. Vermijd extentions

Als het je doel is om mooie lange haren te krijgen, neig je er misschien al snel naar om extensions te nemen tot het zo ver is. Dat wordt niet aangeraden. Adam zegt: “Clip-in extensions zijn oké, zolang je ze meteen uit doet als je thuis komt. Het extra gewicht kan ervoor zorgen dat er haren uitvallen of afbreken.”

Dus als jij tips voor langere haren wilt, kom je hiermee al een heel eind. Voor de rest is veel geduld natuurlijk ook essentieel.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Haar inspiratie! Deze kapsels voor halflang haar zijn prachtig en wil je meteen uitproberen

Elle

Reageer op artikel:
Volg deze 11 tips als je je haren wilt laten groeien tot jouw droomlengte
Sluiten