Hoe jij je hoofd bovenwater houdt tijdens een breakup en niet verdrinkt in je eigen tranen

Je allereerste breakup herinner je je nog als de dag van gisteren. Je zat diep in de punt en het leek wel alsof er nooit een einde kwam aan dat zwarte gat. Maar vriendin, je kwam er weer bovenop. Zit je momenteel in een breakup? Dan is dit hoe jij je hoofd bovenwater houdt en zo weer de oude bent.

Ineens ben je weer single en moet jij jezelf volledig herpakken. Daarom weet je soms eventjes niet hoe je je moet gedragen. Laat je die tranen rollen of negeer je ze juist? Omarm je de situatie of koester je een wrok richting je ex?

Hoe gedraag jij je tijdens een breakup? Dankzij deze tips ben je zo weer de oude

Wij geven je een spoedcursus breakup overleven met klasse.

1. Doe niet alsof je helemaal oké bent

Je hoeft ook niet oké te zijn namelijk. Je gaat door een moeilijke periode en áltijd de schijn ophouden is gewoon onmogelijk. Je mag die tranen best laten rollen en flink ook.

2. Maak de dingen niet ingewikkelder dan ze zijn

En daarmee bedoelen we: geen breakup seks. Jullie zijn nu uit elkaar, dus heb respect daarvoor. Door alsnog seks te hebben of flirterig met elkaar om te gaan vertroebelen de grenzen. Maak de dingen niet moeilijker dan ze zijn. Uit is uit.

3. Ga niet op oorlogspad

Hoe boos je ook bent, meer negativiteit kan je er nu even niet bijhebben. Boze berichtjes sturen, slecht praten over je ex of schreeuwen in een dronken bui: probeer het allemaal niet te doen.

4. Gebruik niet iemand anders om wraak te nemen

Wraak is zoet, dat weten we. Achteraf krijg je er spijt van, dat weten we ook. Forceer jezelf niet in situaties waar je eigenlijk nog niet klaar voor bent, zeker niet om wraak te nemen. Houd de eer aan jezelf, want uiteindelijk gaat het erom dat jij gelukkig bent.

5. Houd die handjes thuis

Raak je ex niet meer aan op een flirterige manier, hoe moeilijk dat ook is. Laat hem of haar je ook niet aanraken op een andere manier dan vriendschappelijk. De tijd van flikflooien met elkaar is geweest.

6. Jaag niet naar afsluiting

Sommige relaties worden nu eenmaal niet afgesloten. Met een beetje pech blijf je vragend achter, maar jagen naar afsluiting is zonde van je energie. Probeer te accepteren dat het over is en focus je op jezelf.

7. Wacht even met het doen van extreme dingen

Vriendin, dit is níet het moment om die gigantische tattoo te zetten. Abort mission. Wacht eventjes totdat je weer wat beter in je vel zit voor je dit soort extreme acties onderneemt.

8. Zie hem of haar niet als de vijand

Ooit was je stapelverliefd op je ex en koos je hem of haar als je partner. Probeer de mooie momenten te koesteren en alle ellende te vergeten. Al die hatelijke gevoelens kosten namelijk ontzettend veel energie.

En vergeet nooit: het kan altijd erger. Lees hier verschrikkelijke breakup stories op Valentijnsdag die écht zijn gebeurd. Dan valt die van jou ineens best mee.

Love Panky

Reageer op artikel:
Hoe jij je hoofd bovenwater houdt tijdens een breakup en niet verdrinkt in je eigen tranen
Sluiten