Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 24 okt 2014

Tips om je make-up te fixen wanneer je nét iets teveel hebt opgedaan

Sh*t. Je bent al een tijdje bezig en ineens kom je erachter dat je teveel foundation op hebt gedaan. Of een beetje te wild hebt gedaan met de oogschaduw. Alles erafhalen is een optie, maar dan ruïneer je ook meteen de rest van al je harde werk. Zo knap je je make-up gericht op:

Teveel foundation

Foundation is altijd tricky, aangezien het in het ene licht zichtbaarder is dan in het andere licht. Wat te doen als je erachter komt dat je meer een masker dan make-up hebt aangebracht? Pak een dunne tissue en deb deze voorzichtig over je gezicht. Plekken die opvallend veel foundation hebben kun je voorzichtig een beetje schoonwrijven. Maar met wrijven doelen we echt op zachte, vederlichte veegjes.

Teveel blush of bronzer

Sterke pigmentatie vergt wat meer dan alleen een tissue. Breng een beetje getinte moisturizer aan op een sponsje en begin met deppen. Zo neemt de kleur zachtjes af zonder dat je meteen de hele kleur meeneemt. Let wel op dat je alleen debt, en niet veegt, aangezien je anders de rest van je make-up weer meeneemt (zoals je foundation waar je net zoveel energie in hebt gestoken).

Teveel eyeliner

Hierbij zijn wattenstaafjes je grote redding. Je kunt ze op twee manieren gebruiken. 1. Accepteer dat je potloodje heeft gewonnen en veeg je liner een beetje uit alsof het altijd al zo de bedoeling is geweest. 2. Haal het weg met primer. Primer haalt namelijk de eyeliner weg zonder de rest van de make-up mee te nemen. Probeer overigens niet teveel met één wattenstaafje op te lossen om te voorkomen dat je er een nog grotere bende van maakt.

Teveel zelfbruiner

Pak een halve citroen en wrijf deze over de gemaakte strepen (want ja, die maken we bijna allemaal). Wrijf daarna voorzichtig met een vochtig washadje en wat bakingsoda over de plekjes heen. Is je hele lichaam een groot worteltje? Smeer je dan in met olie en ga in een warm bad liggen weken. Daarna goed afschrobben met een handdoek. Niet dat het een dramatisch verschil maakt (lees:halve umpa lumpa halve albino), maar helpen zal het zeker.

Teveel parfum

Deze valt gelukkig makkelijk op te lossen. Breng een beetje pure alcohol aan op een watje en deb deze over de huid waar je parfum hebt aangebracht. Het zal even sterker ruiken, maar daarna zal het luchtje afnemen (ook fijn als je vriend het een keer grappig vond om je onder te spuiten met zijn musk parfum).

Reageer op artikel:
Tips om je make-up te fixen wanneer je nét iets teveel hebt opgedaan
Sluiten