Tips om je wenkbrauwen op en top in shape te krijgen

De wenkbrauw komt er tegenwoordig niet meer zo makkelijk vanaf als vroeger. Waar het vroeger voldoende was om eenmaal met je vingers over de warrige strookjes haar te strijken, komt er namelijk nu een heleboel meer bij kijken. En dat is maar goed ook, want mooie wenkbrauwen hebben een enorme invloed op de uitstraling van je gezicht. Een guide door wenkbrauwland:

Laat het groeien

Tegenwoordig bestaan er enkele gels voor wenkbrauwen (en wimpers!) om de boel sneller en voller te laten groeien. Ideaal voor wanneer je niet bent geboren met Cara’s wenkbrauwen (want.. wie wel).

Overweeg een tintje donkerder te gaan

Hoe licht je haar ook is, een iets donkerder getinte wenkbrauw kan een wereld van verschil maken voor je gezicht. En het allerfijnste is, je kan het gewoon thuis fixen in je (super sexy) trainingspak. Koop een kitje bij de drogist en je kan aan de slag. Misschien wel goed om eerst even te testen op armhaartjes voor wanneer het ineens paars uitslaat (mééstal niet).

De juiste vorm

Ben je er nog niet helemaal over uit welke vorm het beste bij jou past of hoe je wenkbrauw nu eigenlijk echt loopt? Laat dan je wenkbrauwen de eerste keer doen in een salon. Deze dames weten precies je boog eruit te pikken en wanneer het eenmaal één keer netjes is gedaan kun je het makkelijker zelf bijhouden.

Wenkbrauwshapers

Kleur je wenkbrauwen in zoals je ze gevormd wil hebben en plak vervolgens een wenkbrauw ‘shaper’ over de haartjes die je verwijderd wil hebben. Met de voorgevormde stript trek je zo de overige haartjes eruit. Easy does it.

Pincet

Ah, onze oude trouwe vriend. Voor dat éne vervelende haartje, wat moeten we zonder jou? Perfect voor als je je wenkbrauwen netjes wil bijwerken of overige noodgevallen, je weet maar nooit.

Lengte

Naast de vorm is het ook belangrijk te bedenken hoe lang je je wenkbrauwhaartjes wil hebben. Zo heeft de één ze namelijk liever lang en de ander liever kort. Gelukkig zijn er speciale trimmers uitgebracht die je kunt gebruiken om je haartjes netjes bij te knippen voor wanneer het uit de hand loopt.

Netjes bijsnijden

Net als mannen mogen wij ook best wel eens een scheermesje in de buurt van ons gezicht brengen. Echter dan alleen in de vorm van een klein scheermesje om de laatste donshaartjes boven je wenkbrauwen (en eventueel boven je lip) weg te polijsten. Perfectie mág worden nagestreefd.

Invullen

Oeps, iets te enthousiast geweest met plukken? Het overkomt de beste. Met een speciaal wenkbrauw pennetje of potlood vul je zo de gaten in. Ook perfect om de rest van je wenkbrauw vorm mee te geven.

Kammen maar

Ook je wenkbrauwhaartjes kammen is geen zonde. Koop een tool met zowel tandjes als een borsteltje. Zo krijg je je wenkbrauwen binnen een handomdraai in perfect shape.

Highlight

Het aanbrengen van een highlighter op je wenkbrauwbot geeft je gezicht een enorme lift. Stip nog een beetje aan bij je traanbuisjes om de overloop te laten matchen en tada! Een beter gestijlde wenkbrauw bestaat niet.

Reageer op artikel:
Tips om je wenkbrauwen op en top in shape te krijgen
Sluiten