Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Gezondheid 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Ben je onzeker? Dankzij deze tips ga je vol zelfvertrouwen door het leven

‘Ben ik wel leuk genoeg…?’ Je onzeker voelen is heel normaal en iedereen heeft er last van in een bepaalde mate. Waarom? In de prullenbak met die gedachtes. Met deze tips ga je straks als een echte baas vol met zelfvertrouwen door het leven.

Want dat ben je, een ambitieuze vrouw die waarschijnlijk vol met dromen en doelen zit. Waarom wachten en klagen over wat je niet hebt? Ga er maar even met even voor zitten, want jij bent leuk, lief, mooi en intelligent.

Tips om van onzeker naar zelfverzekerd te gaan

Deze tips helpen je met het realiseren hoe geweldig jij bent en al die negatieve gedachtes over jezelf van je af te laten glijden. Want onthoud ook dat jij altijd veel kritischer bent naar jezelf dan naar anderen. En dat is helemaal nergens voor nodig.

Tip 1: Jij bent jij en jij bent leuk

Hoe cliché dit ook klinkt, het is echt zo. Er is er namelijk maar één iemand zoals jij. Noem eens drie positieve punten van jezelf. Heel veel mensen hebben moeite met deze vraag, maar het is oh zo belangrijk om hierbij stil te staan.

Want het is juist enorm goed om te weten waar jouw sterke kanten liggen, zodat je die zo goed mogelijk kan benuttigen. Hierdoor merk je dat je jezelf al beter gaat voelen, want als je iets doet wat je leuk vindt en goed in bent brengt dat geluk en positiviteit met zich mee.

Tip 2: Hallooo, wie is die hottie in de spiegel

Wanneer je naar jezelf in de spiegel kijkt, ga dan niet nadenken over de dingen die je wilt veranderen. Jij vindt je neus misschien veel te groot, een ander vindt jouw neus juist prachtig.

De volgende keer als je in de spiegel kijkt, gooi je je haar naar achter en denk je aan de de dingen die je mooi vindt aan jezelf. Als je je mooi voelt straal je dat ook uit, en je gaat zien dat de volgende keer jij een ruimte binnenloopt alle ogen op jou gericht zijn. Want uitstraling is een veel bepalende factor over hoe aantrekkelijk je bent. En dat ben jij.

Tip 3: Accepteer dat je niet perfect bent

Er zijn nu eenmaal dingen waar je minder goed in bent en dat is oké. Gelukkig is niemand perfect. Fouten maken hoort er nu eenmaal bij en juist door deze processen leren je heel veel. Gaat het dus een keer iets minder, sta dan even stil bij waar het fout ging en maak jezelf daardoor een beter mens.

Iedereen heeft zo zijn eigen problemen en dat is ook helemaal niet erg. Soms denk je ‘Was dit grapje wel grappig?’ Maar wie is een ander om daarover te oordelen toch? Accepteer jezelf dus lekker zoals je bent. Zolang je maar om jezelf kan lachen en altijd netjes bent, ben jij degene die het laatst lacht.

Lees ook: Dit is waarom mensen met veel zelfvertrouwen juist het alleraardigst zijn

Reageer op artikel:
Ben je onzeker? Dankzij deze tips ga je vol zelfvertrouwen door het leven
Sluiten