Date-advies nodig? 6 tips hoe je je kunt openstellen tegenover een date

Het is heel normaal als je bang bent om je open te stellen bij een eerste ontmoeting, zoals bijvoorbeeld een date. Dit kan zijn door een eerdere (slechte) ervaring die je gehad hebt, of omdat je persoonlijkheid zo in elkaar zit. Toch is het een klein nadeel als het om daten gaat. Als je je namelijk niet openstelt, is het lastig om nieuwe mensen echt te leren kennen. Daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet.

Op deze manier kan jij je sneller openstellen tegenover een date.

Openstellen

Het is doodeng, maar geloof ons: het is het zeker waard. Als je je namelijk openstelt laat je jezelf écht zien. Als je opzoek bent naar een vaste relatie, zijn dit misschien wat bruikbare tips voor jou:

1. Deel een gênante situatie

Dit is ook meteen een goede ijsbreker. Je hoeft je diepste, donkere geheim niet op tafel te leggen, maar vertel iets grappigs waar hij/zij zich misschien in kan herkennen. Dit laat meteen zien dat je kunt lachen om jezelf, wat een hele goede eigenschap is. Jij bent ook maar een mens.

Lees ook: 4 redenen waarom sarcastische vrouwen zo aantrekkelijk worden gevonden

2. Vraag je date over zichzelf te vertellen

Dit is een goede vraag om te stellen aan het begin van een date om je open te stellen. Op deze manier geeft je je date een optie om over zichzelf te vertellen en als hij/zij zich openstelt ga jij dat vanzelf ook doen.

3. Praat over je passie om je open te stellen

Als je praat over wat je zelf leuk vind stel je jezelf open, daarnaast is het ook heel makkelijk om over te vertellen. Over deze onderwerpen weet jij namelijk veel en hoe je niet na te denken. Je laat ook zien dat je gedreven en vol ambitie bent. Daarnaast kom je meestal blij en zelfverzekerd over.

4. Openstellen door je families te bespreken

Of je nu een goede band met je familie hebt of niet, praten over je familie is persoonlijk en zegt veel over een persoon. Je leert veel over een persoon en wat hij/zij heeft meegemaakt in het leven. Jezelf openstellen is dan veel makkelijker.

5. Openstellen door het verleden los te laten

Een hele grote reden waarom openstellen zó lastig is, is omdat je nog in het verleden hangt. Je wilt datgene wat je is overkomen niet nog een keer meemaken en daarom blijf je op je hoede. Alleen wat er is gebeurd, zal heel waarschijnlijk niet nog een keer gebeuren – dus probeer het nog eens. Daarnaast heeft daten als je nog in het verleden bent blijven zitten helemaal geen nut, omdat je jezelf niet kan openstellen.

6. Laat je verwachtingen varen

Als je geen verwachtingen hebt, kan je ook niet worden teleurgesteld. Daarnaast is het veel makkelijker om je open te stellen, omdat je de ervaring gewoonweg op je af laat komen.

Lees ook: Jezelf openstellen en meer struggles die je als vrijgezel kent

Reageer op artikel:
Date-advies nodig? 6 tips hoe je je kunt openstellen tegenover een date
Sluiten