Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Love 28 apr 2020

3 tips om je relatie sterk te houden wanneer jij en je lover op dit moment ver van elkaar verwijderd zijn

Wanneer je in een relatie zit en je je liefje al een tijdje niet gezien hebt, kan je diegene alweer vreselijk missen. Maar wanneer je voor een langere periode elkaar niet kan zien, en je weet niet wanneer je elkaar wél weer kan zien, kan dat erg lastig zijn. Helaas hebben veel stellen hier last van.

Wanneer je lover aan de andere kant van het land studeert of werkt of wanneer je liefje en jij allebei geen rijbewijs hebben en met het OV reizen geen veilige optie is, dan kan het zijn dat jullie elkaar een lange tijd niet zien. En dat kan met nog al wat onzekerheden gepaard gaan.

Relatie

Je zult jezelf alleen maar meer straffen als je denkt aan alle leuke dingen die jullie samen deden of door te denken aan de fijne intimiteit die jullie hadden. Hoewel deze gevoelens super logisch zijn, kan je relatie vanaf afstand nog steeds on fire zijn. Er zijn namelijk manieren om je relatie goed te laten werken en wie weet nog sterker te maken, terwijl jullie allebei in je eigen huis zitten. Lees snel verder om te kijken hoe jij dit kan doen.

1. Ga online

We weten allemaal dat communicatie the key is in iedere relatie. Er zijn verschillende manieren om virtueel te communiceren met elkaar. Denk aan: telefoongesprekken, whatsappen en elkaar via social media berichtjes sturen.

Maar als je wat meer behoefte hebt aan intimiteit, ga dan dan over op videochatten. Dit kan via FaceTime, Skype, Zoom, Google Hangouts – eigenlijk kan het via elk platform dat een camera gebruikt. Wanneer jij op een dagelijkse basis met je liefje videochat, kan het ‘mis-gevoel’ al een heel stuk dalen. Dus waar wacht je nog op? Organiseer een gezellige virtuele borrel met je lover en geniet van elkaar.

2. Wees creatief

Dit is het perfecte moment om creatief te worden met leuke date-ideeën. Zijn jullie allebei creatievelingen? Laat allebei mooie kleuren verf bij je thuisbezorgen, zet de camera aan, schenk een glas wijn in en ga lekker samen schilderen, wijn drinken en kletsen.

Of is er een film of serie op Netflix die je heel graag wil zien? Netflix heeft nu een functie waarbij je samen tegelijk een film of serie kunt kijken én kunt chatten met elkaar. Zo blijf je toch op de hoogte van wat je lover er van vindt.

via GIPHY

Zijn jullie competitieve liefhebbers van videogames? Lucky you. Er zijn namelijk mega veel online multiplayer-videogames waar jij en je lover van kunnen genieten. Jullie lezen het al, de keuzes zijn eindeloos en op virtuele dates gaan is een geweldige manier om de relatie actief en interessant te houden.

3. Wees positief

Wij weten ook wel dat plotselinge storingen verontrustend kunnen zijn. Blijf desondanks onthouden dat deze maatregelen noodzakelijk zijn en dat het slechts tijdelijk is. Het zijn ook momenten waarin je beseft hoe belangrijk alle lieve mensen om je heen zijn, of dat nou je familie, vriendinnen of je lover is (of allemaal). Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om constant contact te houden. En wij weten zeker dat je tijdens deze momenten ook veel meer waardering gaat hebben voor deze mensen.

Wees er dus voor elkaar en laat deze moeilijke tijden je er niet van weerhouden om plezier te hebben met je liefje. Hoe meer je probeert een gevoel van normaliteit te behouden en de nadruk vooral legt op de communicatie in jullie relatie, hoe gemakkelijker het zal zijn om hier samen door heen te komen. Wij geloven in jullie.

Lees ook: 6 x waarom een lange afstandsrelatie juist super fijn is

Reageer op artikel:
3 tips om je relatie sterk te houden wanneer jij en je lover op dit moment ver van elkaar verwijderd zijn
Sluiten