Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 29 aug 2017

Dé 6 tips om lekkere ronde billen te kweken

Tijd om die billen weer eens te boosten. Want ronde billen, dat wil iedereen toch? En om dat prachtige achterwerk te kweken geeft Shannon Jewell, personal trainer en fitness coach je de allerbeste tips:

1. De loopband is niet je vriend

Van alleen cardio zul je niet die mooie ronde billen krijgen. Zelfs niet als je de helling op het steilste niveau zet. Als je te lang aan cardio doet, dan verbrand je de brandstof die nodig is om je spieren te kweken. Je kunt beter aan krachttraining doen om je billen mooi rond te krijgen.

2. De beste oefening voor ronde billen

Shannon raadt de volgende training aan voor je perfecte booty:

3. Train je hamstrings, niet alleen je billen

De spieren aan de achterkant van je dijen, je hamstrings, zijn op meerdere plekken verbonden aan je bilspieren. Als je je hamstrings traint, zorgt dit ervoor dat de spieren in je billen in een mooie vorm komen. Deadlifts, oftewel gewichten heffen terwijl je in squad-houding staat, zijn zeer effectief.

4. Neem minder lang rust tussen je oefeningen

Als je even de tijd neemt tussen je oefeningen (telefoon checken bijvoorbeeld) zullen je spieren niet steviger worden. Als je tussen je oefeningen zo’n dertig tot zestig seconden rust neemt, is dat perfect.

5. Gebruik geleidelijk zwaardere gewichten

Om de bilspieren op te bouwen en de ronde vorm te creeren, moet je jezelf voortdurend uitdagen. Dit doe je door het gewicht met elke twee tot vier weken te verhogen voor een bepaalde oefening. Het geleidelijk toevoegen van gewicht helpt om sterker te worden en zo breng je zo min mogelijk schade toe aan je spieren.

6. Omarm je spierpijn

De dag na je work-out kunnen je spieren behoorlijk pijn doen, maar dit is natuurlijk een teken dat je hard genoeg aan het werk bent. Spierpijn treedt op wanneer je dankzij de bewegingen je spiervezels stretcht, waarna je lichaam zal herstellen. Dat is goed, want je lichaam bouwt opnieuw spiervezels op en daardoor word je sterker.

Even doorzetten en die sexy juicy billen zijn straks écht van jou.

Nog een leuke bijkomstigheid: Shake that booty: hoe groter je billen, hoe slimmer je kinderen later worden

Reageer op artikel:
Dé 6 tips om lekkere ronde billen te kweken
Sluiten