Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 6 mei 2018

De uitverkoop begint weer bijna en dit zijn de beste tips om de leukste sale items te scoren

Shopping is cheaper than therapy, en al helemaal tijdens de sale. Om je nóg beter door de uitverkoop heen te slaan hebben we een aantal tips op een rij gezet waardoor jij de beste koopjesjager van al je vriendinnen wordt. Kom maar door met de uitverkoop.
Gisteren heb je al kunnen lezen wanneer de sale precies begint bij je favoriete kledingwinkels. Niet alle data liggen al exact vast, en daarom kun je deze tips goed gebruiken:

Let op de kledingrekken

Grote winkelketens zijn altijd een paar dagen bezig met het voorbereiden van de sale, logisch want de collectie moet volledig worden omgehangen en dat lukt ze niet in één ochtend. Vooral bij de ZARA is het altijd overduidelijk wanneer de ‘sale opstelling’ al klaar hangt. Soms zelfs al een week van te voren, en dan weet je dat het niet lang meer kan duren.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar wacht écht even met het kopen van dat leuke truitje, want over een paar dagen betaal je er nog maar de helft voor… Geduld is een schone zaak.

Stap naar het winkelpersoneel

Bij grote winkelketens krijgt het personeel de instructie om niet te vertellen wanneer de sale precies begint. Het bedrijf wil natuurlijk geen omzet verliezen omdat iedereen wacht met kopen. Ervaring leert dat veel winkelmedewerkers hun mond makkelijk voorbij praten.

Stap op ze af en zeg dat je ziet dat ze al bezig zijn met de voorbereidingen van de sale, doe vooral alsof je zelf ook al jaren in een winkel werkt en weet hoe het werkt in deze business. Vraag wanneer de sale precies begint. Tip: lachen en complimentjes geven over haar mooie haar kan echt geen kwaad.

Check de sale online

De meeste webshops beginnen al een paar uur eerder met de online sale. Als je weet dat de Zara sale op het punt staat te beginnen hou dan elke dag de app in de gaten rond acht uur ‘s avonds. Rond die tijd komt er op enig moment een melding op je scherm te staan: we zijn druk bezig met het updaten van de app.

A-HA dan weet je dat het gaat beginnen. Check de app opnieuw om 22.00 uur en voilà jij profiteert als eerste van de sale. Handig als je bepaalde items op het oog hebt die vliegensvlug uitverkocht zullen zijn.

365 dagen per jaar sale

Wist je al dat steeds meer grote webshops 365 dagen per jaar sale hebben op hun website? Onder andere ASOS en De Bijenkorf hebben een enorme outlet waar je heel veel leuke items kunt scoren.

Zeker bij buitenlandse webshops uit Australië scoor je op het goede moment sale items. Als aan de ander kant van de wereld de zomer is afgelopen (en dus de zomercollectie in de sale gaat) begint de zomer bij ons en scoor jij nieuwe outfits voor een prikkie. NU dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De uitverkoop begint weer bijna en dit zijn de beste tips om de leukste sale items te scoren
Sluiten