Redactie
Redactie Love & Seks 5 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Met deze 6 tips scoor wél die leuke matches op Tinder en/of Happn

Veel vrouwen hebben een haat-liefde verhouding met online datingapps zoals Tinder en Happn. Aan de ene kant wemelt het van het potentiële lovers maar aan de andere kant is het een jungle vol brutale apen.

Deze online datingapps (Tinder en Happn) kunnen behoorlijk vermoeiend zijn. Gek is dit niet, want het is nogal lastig om iemand alleen te beoordelen op zijn of haar foto. En helaas doen we dat dus wél.

Meiden jullie gaan scoren

Het is de kunst om Tinder en Happn zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Er zijn niet voor niets al honderden baby’s uit voortgekomen. Wij vertellen je hoe jij de kans kunt vergroten om wél die geweldige match te vinden.

Het vinden van de juiste match begint allemaal bij jezelf. Ja, wellicht een beetje confronterend maar het betekent ook dat je zelf de controle hebt.

1. Niet iedereen is goed in fleeky selfies maken

Mannen zijn niet zoals wij vrouwen geobsedeerd met hoe we eruit zien op foto’s. Waarschijnlijk hebben ze maar tien foto’s van zichzelf op hun mobiel en kiezen daar de best drie uit. Daarentegen hebben wij vrouwen er natuurlijk 2000 en kiezen er daar drie uit. Keur dus niet dírect op een slechte selfie af. Val je op vrouwen? Dan heb je waarschijnlijk wel heel veel geluk met knappe kiekjes, al geldt dit natuurlijk niet voor iedereen.

2. Neem wel de eerste stap

Oké, je wilt misschien niet de eerste stap nemen. Maar als je dan toch een keer een blauwtje moet lopen dan het liefst via Tinder of Happn. Bovendien zijn jullie niet voor niets een match. Dus waar wacht je nog op meid? Kom maar op met die hilarische openingszin.

3. Fel gekleurde foto’s doen het goed op Tinder

Hoe meer kleur in een foto, hoe meer ‘ie in de smaak valt. Volgens onderzoek gedaan door Tinder draagt maar liefst 72% van de gebruikers neutrale kleding op de foto’s. Dit houdt dus in dat zodra jij een fel gekleurde profielfoto hebt je opvalt. Zo zegt relatie expert Darcy Sterling: “Onze ogen worden glazig zodra ze de hele tijd soortgelijke kleuren zien. Daarom doe je er goed aan om iets anders te doen dan de meute.” Volgende keer dus een vrolijke foto voor je account op Tinder en of Happn.

4. Kijk op foto’s recht in de camera

Je toekomstige man of vrouw wil je namelijk direct recht in de ogen aankijken meid. Volgens Tinder zijn foto’s waarop je met je gezicht recht in de camera kijkt, 20% vaker naar rechts worden geswiped. Juist omdat Tinder en Happen al vrij onpersoonlijk zijn doe je er goed aan om recht in de camera te kijken. Bovendien ben je makkelijker te herkennen als het op een real life date uitdraait. Niet meer noncha wegkijken dus.

5. Zonnebrillen en hoeden = geen goed idee op Tinder en Happn

Dit punt is eigenlijk een verlengde van de voorgaande. Hoe meer je je gezicht bedekt hoe minder ze kunnen zien hoe je er écht uitziet. Al weten we allemaal dat iedereen knap is met een zonnebril, hij of zij ziet liever je knappe snoetje.

6. Laat iets van je hobby’s / interesses zien op foto’s

Het is verleidelijk om alleen maar knappe selfies te plaatsen. We willen namelijk allemaal de beste versie van onszelf zijn. Maar uiteindelijk is je toekomstige lover vooral geïnteresseerd in wie jij bent en wat je doet. Ben je goed in hockey? Gebruik daar dan een foto van. Of wat dacht je van al die vette reizen die je hebt gemaakt? Laat zien wat jij écht bent.

Lees ook: Aan het daten? Déze 3 sterrenbeelden plakken niet snel een label op hun relatie

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips scoor wél die leuke matches op Tinder en/of Happn
Sluiten