Yes, met deze tips heb jij nooit meer last van gechipte nagellak

Je kent het vast wel. Je hebt net je nagels gelakt en bent helemaal klaar voor een nieuwe week. Nog geen twee uur verder en er zijn al een paar nagels gechipt. Met het volgende stappenplan voorkom je deze nare situatie.

Geduld

Dat we onze nagels niet in haast moeten lakken, daar zijn we hardleers achter gekomen. Het duurt eigenlijk zo’n 24 uur voordat jouw manicure volledig is opgedroogd. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook allerlei middelen waardoor jouw nagellak zo droog is. Maar dan nog is de belangrijkste stap van een geslaagde manicure: geduld.

Base coat

Je nagellak blijft het beste zitten met een goede base coat. Met een base coat voorkom je dat je nagels verkleuren en zo blijft je nagellak langer zitten.

Laagjes

Sommige kleuren nagellak hebben meer laagjes nodig dan andere. Een goede donkere kleur dekt al vaak goed in één keer. Lichte kleuren hebben juist meerdere lagen nodig. Kijk hier goed naar als je niet heel lang wilt wachten voordat jouw manicure droog is. Zorg er ook voor dat je de lagen tussendoor goed laat drogen.

Glad oppervlakte

Een manicure is het mooist als je nagels een glad oppervlakte hebben. Buffer je nagels daarom goed van te voren. Heb je lijntjes of deuken in je nageloppervlak? Gebruik dan een lak die deze lijntjes opvult.

Vorm nagel

Nagels met een ronde vorm en die niet zo lang zijn, chippen minder snel. Doordat de nagel meer beschermd is door je vingertoppen blijft je manicure langer mooi.

Lakken

Wist je dat de manier waarop je hand op tafel ligt ook van invloed is? Je moet eigenlijk de schubben van je nagels opvullen. Dit effect bereik je beter als je je hand iets hoger legt waardoor je vingers iets meer naar boven zijn gericht. Zo zorg je ervoor dat je het kwastje niet naar beneden duwt, dan mis je namelijk de schubben en zal het sneller afbladderen.

Glans of mat

Nagellak met een matte finish gaan sneller chippen dan nagellak met een glossy finish. Voordat je je nagellak gebruikt, schud hem dan eerst een paar keer goed. Gebruik geen nagellak die lang is bloot gesteld aan zon en warmte.

Nagelriem olie

Nagelriem olie is niet alleen goed voor je nagelriemen, nee, deze olie zorgt ook dat jouw nagellak langer mooi blijft zitten. Gebruik een olie die snel intrekt en goed jouw nagels verzorgt.

Met deze stappen heb jij voor een lange tijd een flawless manicure.

Reageer op artikel:
Yes, met deze tips heb jij nooit meer last van gechipte nagellak
Sluiten