Als je nu al deze dingen doet reken je nog voor de winter af met een droge huid

Hartstikke leuk dat het straks winter wordt, maar op een craquelé huid zit je niet per se te wachten. Staat de winterperiode bij jou gelijk aan een droge huid? Dan delen we in dit artikel de beste tips met jou om met een zachte, gehydrateerde huid de koude maanden te overleven.

Bereid jezelf voor om met een supermodel skin de winter in te gaan, want zelfs als het buiten vriest kun jij je huid in tip top conditie houden met de volgende tips.

Wat te doen tegen een droge huid?

De feestdagen zijn heerlijk en er staan genoeg feestjes op de planning de komende tijd. Allemaal hartstikke leuk, maar de kou en het effect op je huid is de minder mooie kant van deze periode. Je bent misschien al geswitcht naar een andere dagcrème, maar mocht het niet voldoende zijn: lees dan vooral verder.

1. Denk aan de luchtvochtigheid in huis

Grote kans dat je veel tijd binnen spendeert met je favoriete vrienden van Ben & Jerry’s. Langzaam voel je de huid tussen de vingers strakker worden en je gezicht droger. Onthoud, hoe droger de lucht in huis, hoe droger je huid wordt. Het is daarom aan te raden om de luchtvochtigheid op peil te houden met bijvoorbeeld een humidifier.

2. Reken af met dode huidcellen

Het maakt niet uit hoeveel crème je smeert, je droge huid blijft droog als je niet af en toe exfolieert met glycolzuur of melkzuur. Dit is een goede manier om dode huidcellen weg te krijgen en je huid in tip top conditie te houden. Heb je een heel droge of gevoelige huid? Dan kun je de exfoliant links laten liggen en een warme washand gebruiken. Hierna worden jouw producten veel beter opgenomen en ziet je huid er stralender uit.

3. Pamper je huid met een bodybutter of olie

Na het douchen en/of voor het slapen is het tijd om je huid goed te pamperen. Pak dagelijks je bodylotion, butter of olie. Aanraders zijn de Bio-Oil Droge Huid Gel (een innovatief product waarbij het water is vervangen door olie) en de romige Weleda Skin Food Body Butter. Dit product smelt op de huid als een droom en hydrateert langdurig. Perfect voor de koude maanden.

4. Vermijd agressieve ingrediënten in je huidverzorging

Mocht je er nog niet bij stilstaan bij wat je precies op je huid smeert, dan raden we je aan om dit artikel te lezen. Huidexpert Paula Begoun van Paula’s Choice heeft namelijk een lijstje samengesteld met ingrediënten die je echt niet wil gebruiken. Handig om eens door te lezen als je huid droger voelt dan normaal.

5. Werk van binnenuit

Je smeert dagelijks met rijke crèmes en je exfolieert eens per week om je huid in de beste conditie te krijgen. Maar vergeet niet dat je ook van binnenuit kunt werken. Wie weet werkt het voor jou om meer vetten binnen te krijgen door bijvoorbeeld walnoten en avocado’s te eten. En helaas: het aantal glazen wijn wil je misschien naar beneden schroeven. Hoe lekker je Pinot ook is op vrijdagavond, het droogt je lichaam toch uit.

Zeg hiermee dag dag tegen je droge huid in de winter, want je huid zou nu veel beter moeten aanvoelen.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Als je nu al deze dingen doet reken je nog voor de winter af met een droge huid
Sluiten