Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 5 november 2019

Heb je altijd koude voeten? Deze simpele tips helpen om jouw voetjes weer heerlijk warm te maken

Zodra augustus voorbij is, breekt het koude voeten seizoen weer aan. Het seizoen dat je standaard vergeet zodra de temperaturen boven de 20 graden Celsius komen. Maar helaas, waarschijnlijk moet ook jij hier weer aan geloven. Helemaal nu we richting de winter gaan hebben we nog maar één vraag: hoe komen we van die koude voeten af?

Er zijn verschillende oorzaken voor koude voeten. Laten we allereerst voorop stellen dat Beautify absoluut geen dokter is, dus je kunt het beste je huisarts om raad vragen als het gaat om jouw ijsklompjes. Tot die tijd kun je de volgende dingen doen om warm te blijven.

Tips om je koude voeten weer warm te krijgen

Helemaal als je met iemand het bed deelt, weet je hoe het voelt om afgewezen te worden om je koude voeten. Zodra je ook maar één seconde je lover aanraakt met je ijsvoeten, kun je er zomaar rekening mee houden dat zelfs een knuffel er niet meer in zit. De volgende tips maken jouw voeten in ieder geval weer warm.

1. Beweeg, beweeg, beweeg

Heb je een slechte doorbloeding? Dan zit je misschien veel te veel stil. Hoog tijd om met je billen van de bank af te komen en te bewegen. App je vriendinnen om mee te gaan naar een sportklasje of vraag of je moeder mee gaat wandelen. Beweging zorgt ervoor dat je lichaam weer lekker warm wordt, dus je voeten ook.

2. Zorg dat je genoeg ijzer binnenkrijgt

En ijzer binnenkrijgen bedoelen we natuurlijk figuurlijk. Denk aan een heerlijke pasta met spinazie, rundvlees als je niet vegetarisch bent of zelfs cashewnoten. Hier vind je een lijstje met ijzer per portie.

3. Houd je lichaam warm

Klinkt simpel, maar zorg ervoor dat je je lichaam én je voeten warm houdt. Draag een extra laagje onder je kleding, kies voor goede sokken en let er ook op dat je de juiste schoenen draagt. Een leren laars houdt jouw voeten namelijk warmer dan een schoen zoals Converse All Stars.

4. Trek sloffen aan

Waarom zou je thuis op je sokken lopen als je ook heerlijke sloffen aan kunt trekken? Er zijn zelfs sloffen met een verwarmingselement te koop, zodat je koude voeten extra warm worden.

5. Warm je bed op

Heb je er weleens aan gedacht om alvast een kruik aan het voeteneinde te leggen voordat je gaan slapen? Op die manier kun je je bed alvast opwarmen. Als je er daarvoor ook nog voor zorgt dat je lekker warm je bed in stapt, heb je in ieder geval ’s nachts minder snel last van koude voeten.

6. Voeg kruiden aan je drinken toe

Dit is dé tijd van het jaar om jezelf te verwennen met gemberthee. Gember helpt je lichaam warm te houden. Daarnaast is het ook nog eens lekker, dus sla de gember alvast in.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Heb je altijd koude voeten? Deze simpele tips helpen om jouw voetjes weer heerlijk warm te maken
Sluiten