Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 9 juni 2018

Oei, ben je aan het vervellen? Dan kun je deze tips wel gebruiken

Al van kinds af aan hamert je moeder erop dat je je goed moet insmeren. Eigenwijs als jij bent lig je uren in de zon te bakken met kokosolie factor 10. Alles voor de perfecte tan, maar als je voor de zoveelste keer bent verbrand (en begint te vervellen aaaaah) probeer dan deze tips eens:

Niet aankomen

Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, neem dit advies ter harte. Ga níét aan de velletjes zitten pulken en krabben. Ga jezelf ook niet staan scrubben onder de douche, je maakt je huid hiermee echt kapot. Laat de velletjes gewoon zitten want met de volgende drie stappen gaat het vanzelf weer over.

Koelen

Zoek verkoeling. Neem een koude douche of leg de verbrande en vervelde plekken vol met komkommerschijfjes. Het vocht uit de komkommer trekt je huid in en je huid heeft hydratatie nodig. Overigens zit in komkommer ook het stofje silica, en daar krijg je een flawless huidje van.

Blijf water drinken

Blijf water drinken, heel erg veel. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar stay hydrated. Als je niet genoeg drinkt heeft dat namelijk heel veel invloed op je huid, die zal nog drogen worden waardoor je alleen maar nog meer gaat vervellen. En dat is nou precies wat je niet wil.

Smeren, smeren, smeren

Blijf smeren, en blijf ook vooral even weg uit de zon. Smeer jezelf in met een hoge factor (30 of 50). Daarnaast is het ook goed om met after sun te smeren, dit geeft een verkoelend gevoel. En ja dit mag je gerust een paar keer per dag doen.

Binnen no time zal je van je velletjes verlost zijn. En zal er een prachtig bruin huidje onder vandaan komen, geen zorgen.

Reageer op artikel:
Oei, ben je aan het vervellen? Dan kun je deze tips wel gebruiken
Sluiten