Snel last van vettig haar? Deze 6 tips pakken het probleem sneller dan het licht aan

Vettig haar is vaak net als een puist: het komt niet uit en het liefst wil je dat het in één ker *poef* verdwijnt. Soms hebben we gewoon echt geen zin of tijd om het te wassen. Eindstand: vettig haar de volgende morgen. Nu hebben we al onze redder in nood, genaamd droogshampoo. Maar met de tips in dit artikel zorg jij er voor dat jouw geliefde haar minder snel vet wordt.

Dankzij de volgende tips kun je het probleem oplossen in plaats van verhelpen. Heb je bijvoorbeeld al aan de volgende punten gedacht?

Tips tegen snel vettig haar

Hoe fijn we fris gewassen haar ook vinden, soms past het gewoon niet in ons schema. Herken jij dit ook? Dan ben je op het goede adres, want wij hebben de tips voor jou. Na het lezen van dit artikel heb jij geen last meer van haar dat snel vet wordt.

1. Kies de juiste shampoo en conditioner

Om te beginnen heb je de juiste shampoo en conditioner nodig voor jouw haar. Vermijd daarom shampoos en conditioners die gelabeld zijn aan woorden als: droog, beschadigd, glanzend of glad. Hoewel je misschien denkt dat dit goed is voor je haar zorgt dit er juist voor dat het sneller vet is. Probeer bijvoorbeeld de shampoo van NAIF eens uit.

De coating draagt namelijk bij aan de geproduceerde olie en wat doet dat met je haar? Juist, dat zorgt ervoor dat jouw haar er vettig en dof uitziet. Geen idee welke producten jij nodig hebt? Vraag het dan na bij de kapper.

2. Was het niet elke dag

Oké, we houden van haar dat heerlijk fris is én ruikt. Dit betekent echter niet dat we het hiervoor elke dag moeten wassen. Het tegenovergestelde juist. Hoe vaker je het wast, hoe meer talg je hoofdhuid produceert om dit te compenseren. Dit zorgt er weer voor dat jouw haar snel vet is.

Bouw het wassen van je haar daarom af. Dit kost wat tijd en je haar wordt de eerste paar keren nog sneller vet, maar uiteindelijk hoef je jouw haar minder vaak te wassen én blijft het er schoon uitzien.

3. Vermijd bepaald eten

Je denkt met vet haar misschien niet gelijk aan eten, maar er zijn toch bepaalde producten die je beter kunt vermijden als je geen zin hebt in een vet kapsel. De producten die jij eet kunnen namelijk een directe invloed hebben op de conditie van je haar. Probeer daarom voeding met veel olie te minderen en eet juist meer fruit voor een betere conditie van je haar.

4. Gebruik appelciderazijn

Geloof ons, appelciderazijn en water is de perfecte methode om jouw haar minder snel vet te laten worden. Verdun de appelciderazijn in een kopje water en giet het door je haar. Laat het een paar minuten inwerken en hierna is jouw haar allesbehalve vettig. Hoe makkelijk?

4. Probeer van je haar af te blijven gedurende dag

Hoe vaak betrappen we onszelf wel niet op het aanraken of borstelen van je haar? Té vaak. Hoewel we denken dat we het zo juist prachtig in model brengen, zorgt dit er ook voor dat ons haar sneller vet wordt. Probeer het daarom maar één keer te borstelen en blijf verder van je haar af.

5. Douche met een lagere temperatuur

Eigenlijk altijd, maar vooral in de winter, douchen wij het liefste op graadje gekookt water. Maar door te douchen op een hoge temperatuur produceert jouw hoofdhuid weer extra veel talg.

6. Breng conditioner aan in de lengtes van het haar

Misschien denk je wel dat door meer conditioner te gebruiken dat jouw haar juist gladder en zachter wordt. Maar hoe hoger je het namelijk aanbrengt, hoe sneller je haar vettig wordt. Breng het daarom alleen aan in de haarlengtes. Wij zijn fan van de conditioner van Morrocanoil. Je koopt ‘m hier.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Snel last van vettig haar? Deze 6 tips pakken het probleem sneller dan het licht aan
Sluiten