Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 7 juli 2017

Tips van een NY local: Deze coole dingen zijn er deze zomer en herfst te doen in New York City

New York hebben we in ons hart gesloten. Het is de stad van wolkenkrabbers, van Sex and the City en Gossip Girl. Van Broadway en van hipsters in Brooklyn. Ga jij binnenkort naar de stad waar dromen uit komen? Dan heb je heel erg veel geluk.

Wie kun je nou beter vragen wat er te doen is in New York dan iemand die er woont? Wij vroegen local Britt Hijkoop naar al haar tips.

Britt woont sinds 2011 in New York en die stad voelt voor haar eindelijk als thuis. Daarvoor is ze namelijk ontzettend vaak verhuisd. Ze werd geboren in Utrecht, maar sinds haar tweede verkaste ze al regelmatig met haar ouders naar allerlei plekken op de wereld.

Inmiddels is Britt verliefd op New York en werkt ze zelfs voor NYC, een organisatie die de marketing doet voor alle vijf de boroughs van New York City. Veel toeristen komen voor Manhatten, maar er is juist zo veel te doen in Brooklyn, the Bronx, Queens en Staten Island.

Britt was een paar dagen in Nederland en dat gaf ons de gelegenheid om haar te vragen wat er deze zomer en herfst te doen is in the big Apple.

Queens is de buurt waar je wil zijn

Queens is volgens Britt de plek waar je wilt zijn. Ze noemt het ‘the next Brooklyn’. ‘Mensen denken er vaak niet aan dat je Manhatten uit moet om de skyline van Manhatten te zien, haha. In Queens is het uitzicht echt het allermooist. Maar er zijn ook een heleboel mooie, nieuwe restaurants en hotels.’

Er zijn ook veel musea in Queens. MoMa, het Museum of Modern Art, heeft een tijdelijke vestiging in Long Island City, in Queens, MoMA PS 1. ‘PS staat voor public school, het is namelijk gevestigd in een oud schoolgebouw. Echt heel cool. Het gebouw heeft ook een grote binnenplaats, waar in de zomer events zijn. Vaak is er muziek en is het een groot feest.’

Profiteer van de Restaurant week

Van 24 juli tot 18 augustus is het NYC Restaurant Week. Bij meer dan driehonderd restaurants kun je dan voor 29 euro een drie-gangen lunch krijgen of voor 42 euro een drie-gangen diner. Dit is een fantastische manier om een keer naar een fancy restaurant te gaan zonder dat je een fortuin kwijt bent. Je kunt vanaf 10 juli reserveren bij de restaurants die meedoen.

De parken zijn levendig

In de zomer is er in New York Summer Stage. Dit houdt in dat in parken als Central Park en Springfield Park. allerlei dingen te doen zijn. Denk aan concerten – van opera tot hiphop – en openlucht toneelstukken. En het mooie: Summer Stage is een gratis festival.

Governors Island

Dit is een klein eiland, dichtbij Manhatten. Je kunt er alleen in de zomer heen en dan zijn er super veel leuke activiteiten als tentoonstellingen, concerten en foodtrucks. Je kunt er gratis fietsen huren. En deze zomer is er zelfs een kabelbaan.

In de herfst is er Broadway Week

‘De herfst is echt mijn lievelingtijd in New York. Het weer is nog lekker, de parken zijn zo mooi, de bladeren beginnen te vallen. Het is echt een speciaal gevoel,’ vertelt Britt.

Ieder najaar is er ook Broadway Week. Dan kun je twee kaartjes voor een Broadway show krijgen voor de prijs van één. ‘Iedereen wil een Broadway show zien, maar dat kan best duur zijn. Zelf koop ik ook altijd mijn kaartjes tijdens Broadway Week.’

Er doen zo’n 25 shows mee aan de Broadway Week. Het is meestal een mix van de klassiekers en nieuwe shows. Tip van Britt: Waitress. ‘Ik heb deze musical laatst gezien en het was geweldig. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige romcom uit de jaren negentig.’

Als je er niet bent tijdens Broadway Week, maar je wil wel een show zien, ga dan naar de TKTS kiosk. Daar kun je goedkopere tickets kopen voor shows voor die avond.

Bij slechter weer kun je naar deze gigantische shoppingmalls

Brookefield Place is een vrij nieuw winkelcentrum in Lower Manhattan. Je vindt hier wat luxere winkels en er zijn ook twee mega foodhallen. Daarnaast is Westfield, met betaalbare mode. Voor leuke boetiekjes ga je het beste naar Williamsburg.

Meer tips? Kijk op Nycgo.com. Hier vind je informatie over alle wijken, evenementen en hotspots.

Nog een reden om naar New York te gaan: ICE ICE BABY: New York opent The Museum of Ice Cream en daar móet je heen

Reageer op artikel:
Tips van een NY local: Deze coole dingen zijn er deze zomer en herfst te doen in New York City
Sluiten