Renée
Renée Life 19 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

Droombaan alert: 5 gouden tips om van je hobby een succesvolle carrière te maken

Alle tools om te leren wat je wil leren, staan op het internet: tutorials, how to video’s, noem het maar op. Zo is het tegenwoordig heel makkelijk om je wildste dromen na te jagen. Jessica Scholten, nailtech van de sterren en oprichter van LAKWERK, deed dat ook en vliegt dankzij het internet de hele wereld over. Wij vroegen Jessica hoe je – net zoals zij – succesvol van je hobby je beroep kunt maken.

Het internet is de ultieme broedplaats voor het leren van nieuwe skills. Elke dag worden nieuwe online heroes geboren, Tele2 presenteert deze met trots. Zo is Jessica een goed voorbeeld van iemand die haar dromen najoeg en het inmiddels helemaal gemaakt heeft. Omdat we haar zo inspirerend vinden, vroegen we haar hoe iedereen van haar hobby haar werk kan maken.

5 tips om van je hobby je droombaan te maken

Je hoeft namelijk niet op te groeien in een wereld vol glitter en glamour om de nagels van onder andere Gigi Hadid en Doutzen Kroes te lakken. Maar wat heb je wel nodig om je eigen droombaan te creëren? Naast een gezonde dosis doorzettingsvermogen zijn dit de tips van Jessica:

1. Investeer veel tijd in je hobby

Eén van de dingen die Jessica zo ver heeft gebracht als nailtech is heel veel uren in haar hobby stoppen. Hierbij speelden het internet en tutorials een grote rol, want zo leerde ze al op jonge leeftijd een heleboel over nagels. Van nagels tekenen en tutorials kijken tot een nagelcursus volgen die ze online tegen kwam: langzaam maar zeker ontwikkelde ze haar skills en creëerde ze de perfecte basis om professioneel nailtech te worden.

2. Blijf leren

Als je graag van je hobby je werk wil maken, is blijven leren een belangrijke tip. Nadat Jessica online de nagelcursus tegenkwam én deze ging volgen, is ze niet gestopt met zichzelf ontwikkelen. Ze deed de opleiding Communicatiewetenschappen, belandde vervolgens bij Salon B om te werken op de marketingafdeling en koos daarna voor een visagie-opleiding voordat ze echt aan de slag ging als nailartist.

3. Onderscheid jezelf van de rest

Ondernemen an sich is onwijs spannend. Daar kan Jessica over mee praten. Terwijl ze werkte als visagist vroeg ze zichzelf af hoe ze zich kon onderscheiden van de rest. “Ik had er plezier in, maar veel mensen zijn goed in make-up. Ik voelde me niet de beste en vroeg me oprecht af: Wat maakt mij nu bijzonder? Wat onderscheidt mij?”

Vind hetgeen waarin jij echt uitblinkt, zoals Jessica uitblinkt in nailart. Ze won de Nederlandse Kampioenschappen en solliciteerde op een vacature om te assisteren bij Londen Fashion Week. Jessica stuurde foto’s van haar werk en werd aangenomen. Daarmee vond ze waarin ze zich kan onderscheiden: door zich te focussen op nagels.

4. Spreek je dromen uit

Door visitekaartjes uit te delen bij mensen die complimenten gaven over haar nagels wist Jessica al vroeg haar klantenkring op te bouwen. Maar om het echt groot aan te pakken hoef je in principe ‘maar’ één ding te doen. Je dromen uitspreken.

“Inmiddels had ik een aardige naam opgebouwd en werd het steeds drukker. Ik zocht in Amsterdam een plek om te huren. Toen sprak ik Saar Koningsberger, een klant van mij. Ik vertelde haar wat mijn dromen zijn. Saar zei: Ik wil ook dolgraag nog iets ernaast gaan doen.”

En zo geschiedde, want diezelfde avond besloten de vrouwen om samen nagelsalon LAKWERK te beginnen. “Dat laatste zetje was precies wat ik nodig had.”

5. Verzamel een groep mensen om je heen die elkaar steunt en inspireert

Niet alleen doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat Jessica momenteel zo succesvol is. Ze heeft nog één gouden tip: zorg dat je een groep met fijne mensen om je heen hebt, zodat jullie elkaar kunnen steunen en inspireren.

“Nailtechs huren een plekje bij LAKWERK. Wil je ergens in groeien? Dan stimuleren we dat. Samen is namelijk echt beter dan alleen. Het is te gek hoe we elkaar altijd helpen en stimuleren.”

Word ook een Online Held

Heb jij ook een bijzondere passie of bijzondere skill en wil je hierin expert worden, net zoals Jessica gespecialiseerd is in nailart? Word dan net als Jessica een Online Held door middel van unlimited data van Tele2. Voor maar €25 per maand heb je ongelimiteerd toegang tot een onuitputtelijke bron van video’s en tutorials, waardoor jij ook van je hobby je werk kunt maken.

Check hier alle informatie om ook een Online Held te worden met unlimited data van Tele2.

In samenwerking met Tele2

Reageer op artikel:
Droombaan alert: 5 gouden tips om van je hobby een succesvolle carrière te maken
Sluiten