Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Reizen 31 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

4 x waarom je ooit in je leven Venetië wil bezoeken met je lover

Italië is altijd een goed idee om te bezoeken, want hallo lekker eten én knappe Italianen. Maar in dit mooie land zijn zoveel plekken waar je geweest wil zijn. Van Rome tot Milaan of de mooiste kustplaatsen. Daarom kan een bezoekje aan Venetië niet ontbreken.

Venetië, de drijvende stad in Italië bestaat uit mooie gebouwen, lekker eten en leuke mensen. De stad heeft zo veel kleine straatjes dat de kans aanwezig is dat hoe vaak je er ook komt, je telkens weer iets nieuws ontdekt.

De leukste tips voor een trip naar Venetië

Venetië staat ook wel bekend als de stad van de gondels en kanalen. Door deze andere vier redenen word je verliefd en heb jij al snel je volgende stedentrip geboekt.

1. De vele kanalen en gondels

Doordat de stad op het water ligt kun je er niet met de auto doorheen. Maar daar hebben de inwoners van Venetië iets op bedacht. Al het vervoer gaat namelijk via het water, van taxi’s tot ambulances en vergeet de gondels niet. Wat is er romantischer dan samen met je lover in een echte Italiaanse gondel een tocht te maken door Venetië?

2. Piazza San Marco

Piazza San Marco is hét hart van Venetië en wil je gezien hebben tijdens je stedentrip. Het grote plein is omringd met terrasjes en je ziet hier ook de Basiliek van San Marco. In de straatjes om dit plein vind je genoeg boetiekjes en winkels waar jij de leukste dingen kan scoren.

3. De Rialtobrug

Wanneer je een bezoekje brengt aan Venetië ga je veel bruggen zien, maar de Rialtobrug is toch wel de mooiste die je gaat tegenkomen en wordt eveneens de ader van de stad genoemd.

4. Brug der zuchten

Deze brug is een must see wanneer je in Venetië bent. De brug verbindt de gevangenis en het Dogepaleis. Vroeger liepen de veroordeelden over deze brug, maar tegenwoordig wordt de brug zelfs gezien als een teken voor liefde. Koppels maken zelfs hun trouwfoto’s op deze brug.

Meer over travel:

Reageer op artikel:
4 x waarom je ooit in je leven Venetië wil bezoeken met je lover
Sluiten