Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Reizen 23 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

4 reden waarom je nu samen met je lover een stedentrip naar Verona wil plannen

Zin in een stedentrip naar Italië samen met je lover? Kies dan niet voor Venetië, Rome of Milaan. Kies juist voor Verona, de stad van de liefde. In dit artikel geef ik – Beautify’s Nathalie – je vier redenen waarom je deze stad nu wil bezoeken.

Naar Verona met je lover

De stad van de liefde is natuurlijk de plek om samen met je lover naar toe te gaan. Verona is een kleine stad in het noorden van Italië en staat bekend om zijn romantiek, cultuur en natuurlijk de Italiaanse keuken.

1. Romeo en Julia

Verona is de stad van Romeo en Julia. Hier vind je namelijk Casa di Giulietta, oftewel het huis van Julia. Verona is niet alleen het decor van Romeo en Julia, maar ook de achtergrond van de romantische film Letters to Juliet.

In deze film bezoekt Amanda Seyfried de muur van het beroemde huis. Deze muur staat bekend om zijn vele liefdesbrieven van mensen van over de hele wereld. Het verhaal gaat dat als je een brief aan jouw lover achter laat voor Julia, zij ervoor zorgt dat jullie liefde voor altijd is.

Het huis van Julia is een toeristische trekpleister. Niet zoveel zin in toeristen? Plan je bezoek ‘s ochtends bij de opening of na zes uur ‘s avonds. Rond deze tijd zijn er weinig toeristen en heb je de plek zo goed als voor jezelf.

CASA DI GIULIETTA ?

766 Likes, 2 Comments – Ꭿ?????? ℑ???????? (@alessio_iacobucci) on Instagram: “CASA DI GIULIETTA ?”

2. Architectuur van Verona

In Verona kun je uren rondlopen zonder je te vervelen. Maak kennis met de prachtige architectuur van deze kleine stad. Hier vind je ook een van de best bewaard gebleven amfitheaters, namelijk de Arena van Verona. Deze arena wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt voor operavoorstellingen.

Lijkt het jou leuk om een operavoorstelling bij te wonen? Koop dan wel op tijd een kaartje en zorg voor een kussen. De stenen trappen zijn na een tijdje niet zo fijn voor jouw billen.

Neem een kijkje in de Basilica Di San Zeno. Plan een bezoek aan het museum in het kasteel Castelvecchio. Loop over de verschillende bruggen in Verona en geniet van het uitzicht over de rivier Adige.

#Regram – Al #tramonto l’Arena e l’intera città di #Verona si riempiono di magia. Grazie a @michaelpezzaioli per questo bellissimo scatto! Condividete anche i vostri usando l’hashtag #inarena. #ArenaDiVerona #opera #lirica #sunset

2,487 Likes, 34 Comments – Arena di Verona (@arenadiverona) on Instagram: “#Regram – Al #tramonto l’Arena e l’intera città di #Verona si riempiono di magia. Grazie a…”

3. Traditionele Italiaanse keuken

Alleen al voor de Italiaanse keuken vertrek je naar Italië. In Verona is er voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een osterie. Dit zijn kleine eethuisjes die zich in de zijstraten van Verona bevinden. Hier kan je genieten van de traditionele gerechten voor een lage prijs. Zin in wat anders? In het kleine stadje zijn ook verschillende restaurants te vinden met Michelinsterren.

Our Lunch ??? Osteria Verona? #osteria #osteriaverona #veronadrink #verona?? #veronafood #piazzaerbe #cucinaitaliana #veronainlove #veronacentro

34 Likes, 0 Comments – Osteria Verona (@osteria.verona) on Instagram: “Our Lunch ??? Osteria Verona? #osteria #osteriaverona #veronadrink #verona?? #veronafood…”

4. Toerisme in Verona

Heb jij een keer geen zin in al die toeristen? Dan is Verona de juiste plek voor een stedentrip. Natuurlijk zijn er ook hier toeristen, maar een stuk minder dan in steden zoals Milaan of Venetië. In dit kleine stadje zijn er genoeg straten te vinden waar je alleen Italianen tegenkomt. Ideaal als je dus wat meer rust wil.

“In fair Verona, where we lay our scene”. ?

40 Likes, 3 Comments – The Emissary Prosecco (@theemissaryprosecco) on Instagram: “”In fair Verona, where we lay our scene”. ?”

Meer over reizen:

Reageer op artikel:
4 reden waarom je nu samen met je lover een stedentrip naar Verona wil plannen
Sluiten