Zara Bircan
Zara Bircan Life 30 mrt 2020

Moeite met keuzes maken? Na het lezen van deze tips ben jij de beste beslissingsmaker

Het maken van keuzes kan moeilijk zijn. Of het nou gaat om een hazelnoot- of karamelshotje bij de koffie of om welke kleur lippenstift meer bij je huidskleur past. We komen dagelijks voor keuzes te staan, de ene beslissing makkelijker dan de ander.

Bij grotere beslissingen horen natuurlijk ook moeilijkere denkprocessen. Waarschijnlijk laat je daarom ook liever een ander de keus voor je maken. Je kan zelf namelijk te lang bij iets stilstaan, omdat je niet altijd zeker weet wat je wilt. Met de volgende tips weet jij voortaan makkelijker de knoop door te hakken.

De ultieme tips tot het maken van de beste keuzes

Heb je al vaak genoeg twijfels waarbij je uiteindelijk toch een impulsieve beslissing neemt? Na het lezen van deze tips hoef je niet langer meer spijt te hebben bij de kleinste of grootste keuzes.

Stel voor jezelf vast wat je belangrijk vindt

Wat is belangrijk voor je en hoe belangrijk is dit? Bedenk voor jezelf wat voor jou meer van waarde is en weeg dit tegen elkaar af. Zo kun je alle wegingsfactoren punten geven en na afloop kijken wat gemiddeld het hoogst scoort.

Houd je opties open

Stel voor jezelf wat alle mogelijkheden zijn. Misschien zou je een tussenweg kunnen vinden waarbij de actie nog terug te draaien is. Twijfel je om een dure foundation aan te schaffen? Vraag dan eerst naar een tester. Twijfel je om door te gaan in je relatie? Bespreek dan eerst een tussenpauze. Zo win je meer tijd voor je eindbeslissing.

Wees niet te perfectionistisch

Niet alles kan altijd perfect zijn, dus ook de uitkomst van een beslissing niet. Een goede beslissing kan een minder goede uitkomst hebben, maar hetzelfde geldt ook andersom. De uitkomsten heb je maar deels onder controle, al ben je geheel verantwoordelijk voor je keuzes. Probeer je hier dus niet te veel aan vast te houden.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeite met keuzes maken? Na het lezen van deze tips ben jij de beste beslissingsmaker
Sluiten