Ook zo’n last van droog haar de laatste tijd? Wij zetten de 5 beste tips op een rij

Na een zomer boordevol zon is het helemaal niet gek wanneer je last hebt van droog haar. Maar hey, dat komt vanzelf wel weer goed. Maar wanneer je al langere tijd kampt met droog haar, is het toch fijn om daar voor eens en voor altijd wat aan te doen. Om jullie een handje op weg te helpen, hebben wij de 5 beste tips voor droog haar op een rij gezet.

Wedden dat jouw lokken weer binnen no time zullen shinen?

Tips voor droog haar

Is je haar vaak pluizig, voelt het vaak ruw en dof aan, krijg je snel klitten en is je haar best moeilijk uit te kammen? Yup, je hebt helaas aardig droog haar. First of all, is het goed om te weten hoe jij aan je droge lokken komt. Dit kan ‘m namelijk in nogal wat factoren zitten.

Psst, wil je dit artikel kunnen teruglezen? Sla hem dan op met Pinterest.

Factoren droog haar

Pak jij vaak de fohn, stijltang of krultang? Dan is het best logisch dat je haar een beetje droog is. Deze hitte-producten drogen namelijk je haar uit. Maar droog haar kan ook in je genen zitten, je talgkliertjes maken dan niet voldoende talg vet aan. Op deze manier wordt het vetgehalte van je lokken niet op peil gehouden en krijg je dus (helaas) last van droog haar.

Wat ook nog zou kunnen is, dat je afgelopen maanden wel erg veel in de zon heb gezeten ;-). Grote kans! Het is natuurlijk heerlijk om in de zon te zitten maar voor je lokken is het helaas funest.

UV-stralingen zij namelijk niet alleen slecht voor je huid maar het kan ook je haar beschadigen én uitdrogen. En dan hebben we het nog niet over het chloor in het zwembad gehad..

Tips voor droog haar op een rijtje

Maar nu rest is er nog maar een vraag: wat kun je hier nou tegen doen? Geen zorgen, wij hebben dit al lang en breed voor je uitgezocht en de beste tips op een rij gezet.

1. Gebruik minder vaak de fohn, stijl- en krultang.
2. Gebruik een voedende shampoo én conditioner.
3. Wrijf je haar niet te ‘hardhandig’ droog na het douchen.
4. Breng toch eens wat vaker een bezoekje aan je kapper.
5. Gebruik één keer in de week een voedend masker, probeer de Sun Mask van Aveda bijvoorbeeld eens.

Lees ook: 4 x de állerbeste shampoos tegen droog haar en gespleten haarpunten

Reageer op artikel:
Ook zo’n last van droog haar de laatste tijd? Wij zetten de 5 beste tips op een rij
Sluiten