Tips voor het onderhouden van een kort kapsel

Voordat je besluit jezelf een kort kapsel aan te meten is het belangrijk verder denken dan alleen 'of het goed bij je zou passen'. Gaat het samen met de vorm van je gezicht? Hoe is je botstructuur? Heb je 's ochtends zin en tijd om het te stylen?

Dit zijn allemaal belangrijke dingen die je eigenlijk moet meenemen in je overweging. Overgehaald tot de pixiecut (of zet je stiekem al jaren de trend)? Zo onderhoud je je kapsel tot in de puntjes:

Bezoek je kapper met regelmaat

Om de vier weken is stiekem best gepast als je een kort kapsel goed wil onderhouden. Dat klinkt als veel, maar ga maar eens na. Bij een kort kapsel valt iedere plukje op. Wanneer een plukje te lang is, moet het ook snel worden bijgewerkt.

Houd rekening met de textuur

Dames die fijn haar hebben en een kort kapsel willen kunnen het beste kiezen voor een recht geknipt kapsel. Hierdoor oogt het haar namelijk dikker. Dames met dikker haar kunnen gaan voor een meer gelaagde look. Hoe dan ook, texture spray’s en droogshampoo zijn je beste vriend, zeker wanneer je van jezelf weinig textuur hebt.

De juiste producten

Zeker nadat je haar net schoon en gewassen is kan de vorm nogal ontbreken (bij wie niet, helaas). Dat betekent dat een aantal goede haarproducten een must zijn. Een stevige mouse doet vaak wonderen met als aanvulling een stylingcrème voor de puntjes. Aftoppen met een beetje droogshampoo en je haar bevat weer flink wat structuur.

Was niet te vaak

En als we het dan toch over wassen hebben, was kort haar vooral niet te vaak. Om de drie dagen moet prima lukken. Het zorgt vaak voor extra structuur, het is beter voor de hoofdhuid en het scheelt je ook weer wat dure shampoo. En dat is natuurlijk altijd meegenomen.

Reageer op artikel:
Tips voor het onderhouden van een kort kapsel
Sluiten