Zara Bircan
Zara Bircan Beauty 4 feb 2020

Wil je nóg sneller lang haar? Met deze 6 tips wordt je droom werkelijkheid

Groeit je haar niet zo snel als je zou willen? Helaas is er geen spreuk die we kunnen doen om ons haar ineens lang te krijgen, maar er zijn gelukkig wél tips om onze haargroei te stimuleren. En dat doe je door lief voor je haar te zijn en je hoofdhuid goed te verzorgen.

Weleens spijt gehad van het afknippen van je haren? Heel herkenbaar. Maar niet getreurd, want ons haar blijft altijd doorgroeien. Binnen de kortste keren lijken we weer iets meer op onze lievelingsprinses.

6 tips om lang haar te krijgen

Droom je van lange, gezonde lokken die je ziet in shampooreclames? Hoog tijd om je dromen uit te laten komen. Als je de volgende dingen doet, zorg je goed voor je hoofdhuid en geef jij je haar de kans om mooi lang te groeien.

1. Gebruik zo min mogelijk shampoo

Deze tip geldt voor zowel de hoeveelheid shampoo als het aantal keer dat je het gebruikt. De meeste shampoos bevatten sulfaten die te ruw zijn voor de natuurlijke oliën die je nodig hebt voor lang haar.

Breng shampoo alleen aan op je hoofdhuid, de rest wordt schoongemaakt zodra je de shampoo uitwast. Kun je het niet laten om een wasbeurt minder per week te doen, schaf dan een sulfaatvrije shampoo aan.

2. Gebruik áltijd conditioner

Als je je haren lang wilt laten groeien, is het altijd een goed idee om conditioner of een haarmasker te gebruiken. Zo kun je er ook voor kiezen om een voedend haarmasker te gebruiken tegen gespleten haarpunten.

3. Was je haar uit met koud water

Het eindigen van een wasbeurt kun je doen met koud water. Zo voorkom je dat je haar minder vochtig wordt, aangezien je buitenste haarlaag glad wordt. Een paar seconden onder koud water maakt al een groot verschil.

4. Maak zo min mogelijk gebruik van hete haartangen

De stijltang, krultang of föhn kun je misschien wel vaker overslaan. Waarschijnlijk wist je dit al, maar dat maakt deze stap niet minder belangrijk. Laat je haren aan de lucht opdrogen, gebruik een microfiber handdoek.

Wil je toch een haartang gebruiken? Bescherm je haar dan van tevoren met een hittebeschermend product.

5. Vervang je kussensloop door één van zijde of satijn

Wist je dat een katoenen kussensloop minder goed voor je haren is dan zijde of satijn? Een kussensloop van zijde of satijn heeft een zachter oppervlak dat geen wrijving veroorzaakt. Dit voorkomt weer dat je haar (sneller) afbreekt.

6. Maak gebruik van haarmaskers of gebruik oliën

Bij het gebruiken van haarmaskers of oliën kun je het beste je hoofd voorover gooien en je hoofdhuid masseren. Dit stimuleert de haargroei vanuit de haarwortels. Probeer dit 3-5 minuten te doen en herhaal dit minstens een keer per week.

Lees ook:

What to Know if You Wanna Grow Your Hair Super Freaking Fast

So, you want to grow your hair fast? We chatted with two experts for their legit tips and tricks when it comes to growing your hair super long and super fast. Find how out how to get your longest, healthiest hair yet, ahead.

Reageer op artikel:
Wil je nóg sneller lang haar? Met deze 6 tips wordt je droom werkelijkheid
Sluiten