5 x tips om je matte lipstick mooi te houden

Wie houdt er niet van matte lipstick? Het is gedurfd maar tegelijk subtiel en langhoudend. Om een matte lipstick te kunnen dragen is het nodig om je lippen goed te verzorgen, zeker in de winter. Lees hier de ultieme tips.

Exfoliëer

Ook al zien je lippen er zacht uit, er zitten vast wel wat droge velletjes her en der. Exfoliëren is echt een must voordat je een matte lipstick opbrengt. Als je dit namelijk niet doet zit je matte lipstick binnen de kortste keren opgehoopt in lintjes of op droge velletjes. En dat is echt een no-go.

Hydrateer

Misschien denk je dat mat en hydratatie geen goede combi is, maar niets is minder waar. Vooral na het scrubben is het belangrijk om het verloren vocht weer aan te vullen. Gebruik om je lippen te hydrateren een fijne lipbalm. Wacht wel even met het aanbrengen van je lipstick totdat de lipbalm helemaal is ingetrokken. Op deze manier ziet je matte lipstick er de hele dag smooth uit.

Prime

Het zal met een matte lipstick niet snel gebeuren dat hij uitloopt, maar als het gebeurt, is het wel lastiger te verhelpen. Om op safe te spelen kun je het beste een primer onder je lipstick aanbrengen zodat deze de hele dag goed op zijn plek blijft zitten.

Conceal

Doe een beetje concealer op je lippen voordat je de lipstick aanbrengt. Hiermee werk de natuurlijke kleur een beetje weg. Het resultaat? Je matte lipstick springt er helemaal uit in precies de kleur van de lippenstift.

Omlijn

Om de kleur netjes op je lippen te laten zitten kun je het beste een lipliner aanbrengen. Het maakt niet uit of je hiervoor dezelfde kleur als je lipstick gebruikt of eentje zonder kleur. Het gaat erom dat het lijntje een mooie basis legt waarbinnen je je lipstick aan kunt brengen. Hierdoor gaat hij niet gedurende de dag in de plooitjes zitten.

Reageer op artikel:
5 x tips om je matte lipstick mooi te houden
Sluiten