Vergeet zonnen! Met deze tips breng je zelfbruiner zo mooi aan dat je niks anders meer wil gebruiken

Inmiddels weet je heus wel dat het helemaal niet zo goed is om uren te zonnen, maar stiekem wil je toch dat lekkere bruine kleurtje op je huid. Maak je geen zorgen, dat kleurtje krijg je zeker als je zelfbruiner gebruikt. Maar hoe kun je het beste zelfbruiner aanbrengen? Ik – Beautify’s Renée – deel mijn beste tips met je.

Zelf word ik niet zo snel bruin en ben ik óók nog eens bang voor de schade die de UV-stralen aanrichten op mijn huid. Met andere woorden, zelfbruiner aanbrengen is voor mij de manier om op een gezonde manier toch bruin door het leven te gaan.

Nu komt het volgende dilemma: hoe breng je het bruine goedje zo aan dat je als een bronze goddess door het leven gaat in plaats van een oompa loompa?

Zelfbruiner aanbrengen zónder dat je vlekken krijgt

Mijn missie bij het aanbrengen van zelfbruiner is snel resultaat behalen. Als ik weet dat het morgen heel lekker weer is, ga ik vanavond nog aan de slag om mijn benen goudbruin te krijgen met deze tips:

1. De voorbereiding

Het eindresultaat staat of valt met de voorbereiding. Voor een mooi resultaat vind ik het belangrijk om te ontharen en te scrubben en dan het liefst 24 uur vóór ik ga zelfbruinen. Daarna hydrateer ik mijn huid met een lichte bodylotion, waarbij ik extra focus leg op de droge delen van de huid.

Je knokkels, nagelriemen, knieën, ellebogen en hielen zijn vaak droger, waardoor de kleur intenser (lees: oranje) wordt. Dat vind ik persoonlijk niet zo mooi en geloof me, ik zie ALTIJD oranje als ik deze stap ben vergeten.

Vermijd voor en na de zelfbruiner producten op oliebasis. Zorg er daarnaast voor dat er geen crème, parfum of deodorant op je huid ligt. Je lichaam wassen met warm water werkt het beste voor een egaal resultaat.

Lees ook: Getest: deze zelfbruiner is betaalbaar én je krijgt er geen vlekken door

2. De tijd nemen

Ik heb het vaak genoeg meegemaakt: ik ging nog ‘even’ zelfbruinen voor het slapen en ja hoor… Ik werd standaard wakker met vlekken. Hoe dat komt? Omdat ik de tijd niet nam. Leer van mijn fouten en vlekken en neem dus simpelweg de tijd. Zelfbruiner aanbrengen gaat zo een stuk makkelijker.

Lees ook: Dit fabeltje over zelfbruiner willen we per direct de wereld uit helpen

3. De juiste tools

Naast de voorbereiding en de tijd nemen is er nog een essentieel onderdeel. De juiste tools. Zelfbruiner aanbrengen kan je zeker met je handen doen, maar de kans is in mijn geval dan altijd groter dat ik niet tevreden ben met het eindresultaat.

Dus wat doe ik? Ik koop 1. altijd een goed product en 2. gebruik iedere keer een zelfbruinerhandschoen. Zo’n ‘tanning mitt’ doet praktisch het werk voor jou. Samen met een goed product is het daardoor een stuk moeilijker om een fout te maken.

Ik gebruik nu sinds een jaar de spray en handschoen van Marc Inbane. Het kost je een rib uit je lijf, maar het resultaat is goed waardoor ik nog niet van plan ben om over te stappen naar een ander merk.

Heb je toch een foutje gemaakt? Er bestaat een zelfbruiner remover zodat je nooit meer met vlekken naar buiten hoeft

4. De kleding

De kleur die zelfbruiner afgeeft was je makkelijk uit je kleding of beddengoed. Toch raad ik je aan om na tijdens het bruiningsproces lekker te slapen, dus breng het ’s avonds aan. Voor je je bed induikt zou ik het nog even laten drogen.

Ik trek zelf altijd een luchtige badjas aan (zweten is een no no). Omdat mijn zelfbruiner met tien minuten droog is kan ik daarna snel mijn bed induiken om de volgende ochtend met een egale kleur wakker te worden. Ideaal. Vergeet niet om de volgende dag even je bed af te halen.

Reageer op artikel:
Vergeet zonnen! Met deze tips breng je zelfbruiner zo mooi aan dat je niks anders meer wil gebruiken
Sluiten