Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 30 aug 2018

Als je deze kleine dingen doet voel je je 100 keer zelfverzekerder

Niets is zo fijn om te weten dat jij en je vriendinnen lekker in je vel zitten. Maar soms heb je van die periodes dat het niet zo goed gaat. Gelukkig zijn er kleine dingen die je kunt doen waardoor je je zelfverzekerd voelt. Beautify geeft je tips om liever voor jezelf te zijn.

Tips om zelfverzekerd te zijn en blijven

En oké, dat je honderd keer zelfverzekerder wordt klopt niet helemaal, maar je voelt je wél zekerder over jezelf. Hierbij vijf tips om liever voor jezelf te zijn en zelfverzekerd door het leven te gaan:

1. Spendeer minder tijd op social media

De bikinibabes op Instagram maken het je niet altijd even makkelijk. Natuurlijk weet je dat dit echte mensen zijn die zich ook weleens rot voelen. Maar één tip: vergelijk jezelf nooit met de meiden die je online ziet.

Waarom? Omdat je altijd wel iets vindt wat je mooi vindt aan haar, maar niet aan jezelf. Spendeer daarom eens minder tijd op social media en omring jezelf met mensen waar je je fijn bij voelt. Wedden dat je je dan zelfverzekerd voelt?

2. Gooi je weegschaal het raam uit

Oké, je hoeft niet letterlijk je weegschaal uit het raam te gooien. Toch helpt het enorm als je niet iedere week jezelf aan het wegen bent om te kijken hoeveel je weegt.

Want zeg eens eerlijk… Kijk je om te zien of je zwaarder bent geworden of juist bent afgevallen? Dan ben je misschien te veel met je uiterlijk bezig.

Omarm jezelf en je lichaam zoals je bent en focus je niet op het aantal kilo’s. Zit je kleding mooi en voel je je aantrekkelijk? Dan bereik je met dat gevoel veel meer dan wanneer je weet dat je je ‘streefgewicht’ hebt gehaald.

Volgens onderzoek zijn vrouwen die zwart dragen zelfverzekerd, intelligent en aantrekkelijk

3. Omring jezelf alleen met leuke mensen

Iedereen maakt ooit in haar leven een vriendin mee die alleen maar negatief is. Zo negatief dat je je eigenlijk nooit heel fijn voelt als je bij haar weggaat.

Natuurlijk hoef je niet in één keer je vriendschap weg te gooien. Maar als ze jou meesleurt in haar diepe dal en (on)bewust gemene opmerkingen maakt, maakt dat je niet zelfverzekerd.

Je hoeft dan maar één ding te doen: afscheid te nemen van deze vriendin. Je voelt je zoveel fijner als je alleen omgaat met mensen die leuk zijn en je energie geven.

4. Knuffel met dieren

Dit klinkt super zweverig, maar er gaat niets boven knuffelen met een kat of hond. Tijd doorbrengen met dieren doet zo’n beetje iedereen goed.

Welnessexpert Jona Genova zegt dat wanneer je 15 minuten per dag met je huisdier doorbrengt, je onvoorwaardelijke liefde terugkrijgt.

5. Check niet iedere spiegel die je tegenkomt

Betrap je jezelf erop dat je jezelf in iedere spiegel bekijkt die je tegenkomt? Dan kijk je waarschijnlijk niet alleen om te checken of je iets tussen je tanden hebt zitten.

Het kan geen kwaad om wat minder vaak en minder lang voor de spiegel te staan. Helemaal als je geobsedeerd bent door je uiterlijk. Je voelt je er in dat geval meestal niet zelfverzekerd door. Juist eerder het tegenovergestelde.

Door bewust deze tips in je leven toe te passen beloven we dat jij je een stuk beter voelt. Over jezelf, je vrienden en de wereld om je heen.

Haha heb jij zelfspot? Dan ben je gelukkiger én zelfverzekerder

Reageer op artikel:
Als je deze kleine dingen doet voel je je 100 keer zelfverzekerder
Sluiten