Redactie
Redactie Food 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoek jij nog inspiratie voor het kerstdiner? Maak een tiramisu affogato en je steelt de show

Hete espresso, ijskoud vanilleijs en een luchtige mascaponecrème: deze tiramisu affogato verenigt het beste van twee werelden. Tiramisu en affogato dus. Dat dat waanzinnig lekker is, hoeven we je toch niet meer te vertellen?

En daarmee valt deze tiramisu affogato niet alleen in de categorie ‘waanzinnig lekker’, maar ook nog ‘ns in de categorie ‘waanzinnig makkelijk’. Zo’n combinatie klinkt misschien te mooi om waar te zijn, voor één keer is het dat níét.

Bron:Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de tiramisu affogato

Doe de room met de mascarpone in een kom. Klopt luchtig met een elektrische mixer. Voeg de suiker en het snufje zout toe en klop nog eens tot het een mooie, lobbige consistentie heeft.

Zet de espresso volgens de gewenste methode.

Doe het ijs in glaasjes of coupes en schenk er de hete espresso over. Schep er het mascarponemengsel over en maak de tiramisu affogato af met cacaopoeder.

Serveer onmiddellijk: het ijs zal door de hete espresso immers snel smelten.

Lekker met een glaasje dessertwijn!

tiramisu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dit wil je vandaag nog maken: de nachtelijke koffie aka Espresso Martini

Baileys

Heb je geen zin in een volledig toetje? Denk dan aan een lekkere variant op Baileys. Het drankje dankt zijn smaak aan een mix van Ierse gedistilleerde drank, Ierse room en vanille. Vaak wordt het gebruikt in een variant van koffie, warme chocolademelk of in een cocktail. Als je geen ruimte meer over hebt voor een toetje dan is zo’n een speciale koffie of cocktail een hartstikke goed idee.

Als fan bent van Tony’s Chocolonely Caramel Zeezout dan moet je deze proberen: De Salted Caramel editie. Dit is een gezouten likeur met karamel, perfect voor liefhebbers van zoet. Wel herken je de authentieke smaak van Baileys terug in dit drankje. Stel je voor: warme chocolademelk met deze likeur?! Lijkt ons een heel goed plan.

6 x koolhydraatarme recepten die jouw kerstdiner onvergetelijk maken

Dit artikel verscheen eerder op Culy