Tissue issues: Deze 14 struggles heb je alleen als je hooikoorts hebt

Andere mensen krijgen lentekriebels van verlangen. Jij krijgt letterlijk de lentekriebels. Prikkelende pollen van bomen, planten en grassen zijn de grote boosdoener van jouw gesnotter: hooikoorts. En alleen jij kent deze veertien struggles als geen ander:

1. Je hebt een standaard haat-liefde verhouding met de lente

Het is namelijk maar weer afwachten of je kan genieten van het mooie weer of dat je als een opgeblazen niezende tomaat naast je vriendinnen in het park zit.

2. Mascara is een regelrechte ramp

Je ogen gaan namelijk continu tranen waardoor je eruit komt te zien als een junk of een heks. De grootste missie voor de lente is voor jou dan ook om een waterproof mascara te vinden die echt blijft zitten.

3. Mensen denken vaak dat het niet goed met je gaat

En inderdaad, het gaat zeker niet goed met je, wat denken ze dan?

4. Of dat je verdrietig bent

Er wordt vaak gedacht dat je ergens verdrietig over bent, omdat je er zo huilerig uitziet en je ogen zo rood doorlopen zijn. Zucht.

5. Daten in deze tijd is dramatisch

Als je een date hebt check je eerst duizend keer het hooikoorts weerbericht. Als dat er enigszins negatief uitziet dan cancel je de date. Zeker niet dat jij met een snotneus tegenover hem gaat zitten.

6. Je bent eindeloos aan het niezen

En je hoopt maar dat je geen scheet laat ontsnappen.

7. Je hebt geen leven zonder je neusspray

Je raakt al in paniek als je in je tas graait en je ‘m niet kunt vinden.

10. Zakdoekjes zijn je vijand en je grootste vriend tegelijk

Zakdoekjes zijn vies lelijk en stom. Toch maken zij een groot deel uit van je leven. Je moet ook altijd een plek zien te vinden waar je even zonder vieze gezichten van anderen je neus kan snuiten.

11. Je hebt altijd een rode neus

Na het snotteren heb je een spiegel nodig om je rode neus weer enigszins blank te poederen. Hallo Rudolf.

12. Sowieso is je uiterlijk een probleem

De doorlopen ogen, de rode neus, een dikker gezicht. Je ziet direct dat je een hooikoorts gezichtje hebt. En ook al bestaat er make-up, maar hooikoorts maakt je zeker niet knapper.

Knappe selfies maken hoef je dan ook niet te proberen. Een knappe lente selfie maken is voor jou negen van de tien keer onmogelijk door je opgezwollen ogen, die zijn namelijk niet weg te poetsen met een filtertje. Echt waar, geen enkele.

13. Je bent blij als het weer een keer regent

Om je heen hoor je iedereen mopperen, maar jou hoort niemand klagen. Jij denkt alleen maar: ha, eindelijk weer even vrijuit kunnen ademen.

14. Mensen die geen hooikoorts hebben snappen er niks van

Iemand die er geen last van heeft begrijpt nooit dat je sommige dingen liever vermijdt. Ze zeggen daarom doodleuk tegen je: ´Ach je laat je toch niet tegenhouden door een allergie?´

LEES OOK: Smeerkees! 11 x wat iedereen herkent die altijd knoeit met eten

Reageer op artikel:
Tissue issues: Deze 14 struggles heb je alleen als je hooikoorts hebt
Sluiten