Tja.. dit is waarom drankjes doen een ‘must’ is in onze generatie

Een drankje doen vanavond? Hoe vaak wordt dit wel niet gevraagd over de WhatsApp?! Want ja drankjes doen is een perfecte manier om weer met je vrienden af te spreken om oude verhalen op te halen of je collega's op een informelere manier te leren kennen. Een manier om weer updated te zijn van alle verhalen die je gemist hebt en daarnaast houd je je contacten intact.

Avond na avond, weekend na weekend. Ja Netflix is leuk maar dit kan je ook nog altijd doen als je oud bent. Want drankjes zijn praktisch noodzakelijk in onze generatie en dit is waarom:

Een paar drankjes maakt het minder ongemakkelijk

Je spreekt met een vriend(in) van vroeger af. Jullie hebben elkaar al zolang niet gezien. Waar moet je beginnen?.. Nou bijvoorbeeld met: Wat wil jij drinken? Kijk, daar breek je het ijs al mee. Na een paar drankjes verloopt jullie gesprek soepel. Ongemakkelijk? Hoe kom je erbij. Jullie gesprek is zo leuk, het kent geen schaamte. Met alle gevolgen van dien. Maar ach, dat is nu niet relevant voor dit artikel.

Drank maakt vrienden

Je hebt een drukke baan en je collega’s ken je amper. Je kent ze bij naam en of ze ultra healthy zijn of dat het hen niet uitmaakt hoe ze erbij lopen. Maar daar blijft het dan ook bij. Drankjes na werk? Wie dat heeft uitgevonden, thank you. Na een paar drankjes is het tijd voor informele gesprekken en wat blijkt: je collega’s zijn fantastisch en jullie hebben toch nog bést veel gemeen. Wanneer doen we dit weer? Ja, drank maakt vrienden.

We willen het gevoel hebben dat we jong zijn

Netflix kijken op de bank? Klinkt ook wel eens leuk. Maar nu zijn we jong en staan we in de bloei van ons leven. En Netflix zorgt er echt niet voor dat we nieuwe mensen of nieuwe dingen beleven. I mean, wat gaan we dan doen na werk als we geen drankjes gaan drinken?

Elke keer dineren is echt té duur

Een paar drankjes en wat voorgerechtjes is een prima alternatief voor een diner. Voor een date geldt overigens hetzelfde. Want als we de date niets vinden dan is het enige wat we laten staan hooguit een bruschetta. Want wat zou het een ramp zijn als je date niets is en je een bord heerlijke pasta moet laten liggen? Oh no. First world problems.

We willen mee met de trends

Onze generatie heeft last van het FOMO sydroom (het bang-iets-te-missen-syndroom). We willen alle nieuwe spots zien, de hipste feestjes bezoeken en de lekkerste cocktails drinken (is toch ook gewoon héél leuk?!). En door alleen al wat drankjes te bestellen ontdek je wel weer de beste plekken zonder dat je hele maandsalaris opgaat aan het diner.

In ons leven hoort glamour

Wellicht hebben we teveel glamour films en series gezien. Maar cocktails drinken net zoals bij Gossip girls of Sex And The City, dat is wat we willen. Want jouw droomman kom je niet tegen als je thuis op de bank zit. En na één cocktail is het nog niet heel gezellig. Want de leukste verhalen ontstaan in de late uurtjes, dus wij blijven nog wel even hangen. Hoe gaan we naar huis? In de stijl van Sex And The City natuurlijk. Met een taxi.. oké laat maar, op de fiets.

Drankjes zorgt voor herinneringen

Na een paar drankjes is het gezellig en komen de geheimpjes naar boven. Wie heeft met wie gezoend, of wie vindt wie leuk. Ideaal om dit te overleggen onder het genot van een aantal drankjes. Want elke keer als jij met je vrienden wat drankjes gaat doen, worden jullie hechter dan ooit. En ja, zonder wijn wordt het kaasplankje misschien eenzaam..

Reageer op artikel:
Tja.. dit is waarom drankjes doen een ‘must’ is in onze generatie
Sluiten