Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 11 feb 2019

5 romantische gebaren die eigenlijk helemaal niet zo romantisch zijn

Vaak worden in romantische films de grootste gebaren gemaakt aan hun geliefde. Maar houd er rekening mee dat niet alle romantische gebaren van een potentiële prins gezien kunnen worden als iets positiefs.

Je ploft op de bank met een bak ijs na het zien hebben van ‘All the boys I’ve loved before’. Hopend dat je ooit de ware tegenkomt. En dan is hij daar opeens, hij lijkt het perfecte plaatje. Maar wanneer is hij lief en wanneer is hij iemand waarbij je beter uit de buurt kunt blijven?

Vijf romantische gebaren die schijn zijn

Om teleurstelling te voorkomen, hier vijf romantische gebaren die eigenlijk helemaal niet zo romantisch blijken te zijn.

1. Hij verklaart je de liefde de minuut dat jullie daten

Na een week roept hij gelijk al dat hij van je houdt. We snappen dat hij inziet hoe leuk jij bent, natuurlijk. Maar iemand die binnen een paar week daten al laat weten jij de ware bent, is vaak juist controlerend, snel beledigd en kan narcistisch uit de hoek komen.

In de realiteit kent hij je natuurlijk nog helemaal niet goed. Hoewel sommigen wel meteen voelen dat ze hun soulmate hebben gevonden, is het verstandig om een beetje op je hoede te blijven.

2. Hij vertelt je in geuren en kleuren over zijn ex

Op een eerste date is het altijd aan te raden om het onderwerp ‘ex’ te vermijden. Nu kan het zijn dat het toevallig in de context van een verhaal naar boven komt. Maar als hij gelijk door begint te ratelen over zijn relatieverleden (in negatieve zin), houd dan altijd in je achterhoofd dat hij jou waarschijnlijk ook net zo gaat behandelen.

3. Hij overlaadt je met berichtjes

Wanneer je begint met praten is het natuurlijk helemaal geweldig om veel appjes en memes heen en weer te sturen. Het is in ieder geval al veel romantischer dan wanneer een persoon er vier dagen overdoet om vervolgens te antwoorden met ‘ok’.

Maar als je overladen wordt met berichtjes en hij je schuldig laat voelen als je niet binnen een halfuurtje reageert is dat geen goed teken.

4. Hij wil 24/7 bij je zijn

Theoretisch gezien klinkt ‘ik kan gewoon niet genoeg van je krijgen’ super vleiend en logisch. Maar als je nieuwe vriend elke minuut van de dag met je door wil brengen, is het misschien tijd om even achter je oren te krabben of je daar wel gelukkig van wordt. Onthoud dat je altijd ook tijd moet hebben voor vriendinnen en je hobby’s om een goede relatie te hebben.

5. Hij belooft je de grootste dingen

Acties zeggen natuurlijk altijd meer dan woorden. Als hij je dagelijks belooft dat hij jou nooit gaat verlaten of pijn gaat doen, is hij vaker geneigd om dat juist wel te doen.

Uiteindelijk zal alleen de tijd echt leren of hij naar je luistert, je tekortkomingen waardeert, je onafhankelijkheid respecteert en je op een echte manier geliefd laat voelen. Want dat is wat je echt verdient.

Benieuwd naar echte romantische gebaren? Die vind je hier.

11 x onverwachte romantische gebaren die elke vrouw knikkende knieën bezorgen

Reageer op artikel:
5 romantische gebaren die eigenlijk helemaal niet zo romantisch zijn
Sluiten