Redactie
Redactie Life 1 apr 2020

Toe aan verandering? Met deze tips geef je je home office goedkoop een upgrade

Eens in de zoveel tijd krijgen wij de drang om ons interieur helemaal om te gooien. Herkenbaar? Wij geven de mooie plaatjes op Instagram en Pinterest de schuld. Omdat je niet elke keer bakken met geld wil uitgeven, geven wij je tips hoe je jouw home office goedkoop een upgrade kan geven.

Nadat je deze tips hebt toegepast, voelt de ruimte alsnog als nieuw. Wedden?

Dit artikel verscheen eerder op WorkJuice en werd geschreven door Tessa Ham.

Laat de meubelen voor wat ze zijn

Bij het geven van een upgrade, zullen je ogen als eerst naar de meubelen getrokken worden. Een nieuwe fancy kastenwand lijkt je wel wat, in plaats van deze oude boekenkast. Of een fauteuil in een kek kleurtje, in plaats van de grijze stoel die er nu staat. Maar wij hoeven je vast niet te vertellen dat nieuwe meubelen je een rib uit je lijf gaan kosten.

Wat je wel kunt doen is die oude boekenkast of je bureau een likje verf geven. Het voelt dan als een compleet nieuw meubel, maar je hebt wel geld uitgespaard. Niet alleen door geen nieuwe spullen te kopen, maar ook omdat kleur je krachtigste tool is bij het veranderen van een ruimte. En een hele kamer verven is wel weer prijzig.

It’s all in the details

Niet zo’n held met de verfkwast? Geen zorgen, je meubelen hebben niet per se een likje verf nodig om je home office een upgrade te geven. Het is namelijk all in the details. Van interieurzusje Roomed leerden we de kracht van details. Vaak onderschatten we deze!

Door een doorsnee lamp te vervangen voor een eyecatcher, krijgt de ruimte al een compleet andere feel. Neem dit pareltje van Made bijvoorbeeld. Om verliefd op te worden.

Bron: Made

Maar ook zoiets simpels als de knoppen op je kasten vervangen met bijvoorbeeld mooie gouden, maakt al een wereld van verschil. Extra bonuspunten als je alle decoraties in dezelfde stijl houdt. Dat laat je home office in één klap luxe en compleet aanvoelen.

Bron: Made

Handig! De leukste interior finds voor je (home) office

Maak het gezellig

Ook iets dat we vaak vergeten: het voordeel van een thuiskantoor is dat je deze een stuk gezelliger kan inrichten dan het standaard tl-verlichte kantoor. Hoe fijner en gezelliger jij de ruimte vindt, des te meer tijd je er wil doorbrengen en hoe productiever je zal zijn.

Met een paar simpele toevoegingen kan je je home office al een stuk gezelliger maken. Een vaas bloemen, een kleedje of kussen op de stoel, fairy lights, een geurkaars, een vloerkleedje, een gouden flamingo, planten, ga zo maar door. Hieronder hebben we wat inspiratie ingevoegd.

Vergeet de kunst niet

Je home office moet een inspirerende plek zijn waar je creativiteit gaat stromen. Als je muren nu nog leeg zijn, ga dan als de wiedeweerga kunst voor aan de muur kopen. Dat hoeft niet per se een schilderij te zijn, maar kunnen ook mooie posters zijn, zoals onderstaande van De Bijenkorf.

Bron: de Bijenkorf

Heb je al posters aan de muur hangen? Door deze te vervangen, krijg je snel en goedkoop een hele andere feel in de ruimte. Je kan nog een stapje verder gaan door er een gallery wall van te maken.

Maak een andere indeling

Nog een simpele truc, waar je maar net aan moet denken: maak een andere indeling. Door je bureau, zithoekje en kasten op een andere manier in te delen, heb je morgenochtend ook het gevoel dat je een compleet andere ruimte binnenloopt. Helemaal als je voorgaande tips ook hebt toegepast natuurlijk.

Extra tip: zet je bureau van de muur af. Dat zie je in Nederland eigenlijk bijna nergens, maar het geeft je home office binnen mum van tijd een luxe upgrade.

Lees ook: Zo blijf je productief als je vanuit huis werkt

Reageer op artikel:
Toe aan verandering? Met deze tips geef je je home office goedkoop een upgrade
Sluiten